Sunt asociat intr-un SRL cu o persoana, 50-50%, drepturi egale cf. act constitutiv.
Ma aflu in asteptarea termenului de judecata pentru cererea mea de dizolvare a societatii in temeiul legii 31 Art 227. (1) litera e), "pentru motive temeinice precum neintelegerile grave dintre asociati, care impiedica functionarea societaii".
Sunt destul de sigur ca cererea imi va fi solutionata favorabil de catre instanta, tinand cont de ce dovezi am depus in sprijinul acesteia.
Intrebarea mea este: cand pot fi sigur de dizolvarea societatii? Cand nu se va mai putea reveni asupra acesteia la cererea asociatului meu?
Inteleg ca daca imi va fi solutionata favorabil cererea de catre instanta solutia ar suna cam asa: Admite cererea, dispune dizolvarea, Dispune înregistrarea hotărârii în registrul comerţului, comunicarea către DGFP şi publicarea în MO al României, partea a IV-a, pe cheltuiala reclamantului. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la efectuarea publicităţii.
Corect?
Art 232 (2) spune ca Înscrierea şi publicarea se vor face în termen de 15 zile de la data la care hotărârea judecătorească a devenit irevocabilă, când dizolvarea a fost pronunţată de justiţie.
In momentul prezentat de mine .... este irevocabila? are loc acum efectuarea publicitatii?
In termenul de 30 zile dispus de instanta in hotararea ramasa definitiva prin nerecurare (neformularea recursului in 15 zile) prin care s-a dispus publicarea in Monitorul Oficial, orice persoana interesata poate formula cerere de opozitie. Daca dupa expirarea acestui termen nu se formuleaza o astfel de cerere, actiune de lichidare si radiere merge mai departe pana la finalizare.
In situatia pe care ati prezentat-o, hotararea ramane irevocabila dupa ce o publicati in M. Of. pe cheltuiala dvs. si trec 30 de zile de la publicarea acesteia.
1. Daca asociatul meu face redurs in cele 15 zile de la pronuntare, recursul se solutioneaza tot in favoarea mea, poate face si apel?
2. Mai poate face opozitie tot el in cele 30 de zile de la publicarea in MO?
3. Sau daca o persoana fara calitate procesual activa face opozitie?... va fi respinsa opozitia, si? Publicam din nou? curg iarasi 30 de zile in care poate oricine face opozitie?
Ma intereseaza cat de mult poate fii taraganata aceasta situatie...