avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Prin modificarea propusă de actualul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Prin modificarea propusă de actualul guvern se înțelege ...

Bună ziua,
Prin modificarea propusă de actualul guvern se înțelege că nu se vor putea pensiona anticipat conf. viitoarei legi a pensiilor decât cei care vor avea contiribuții de 35 + 8 ani = 43 ani cel puțin, sau rămân în vigoare ca pensionari anticipați și cei care au, să zicem vârsta de 60 ani (din 65) cu 35 ani de contribuție, cum este în cazul actualei legi a pensiilor?
Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 8 Iunie 2021
Dezbaterile si parerile emise la tv nu tin loc de lege. Vom stii doar atunci cand va apare/ daca va mai apare o lege noua.
Bună ziua,
Ce am întrebat nu are la bază bârfă televizată sau discuții ța colțul blocului.
Ce am întrebat are la bază declarațiile Ministrului Muncii Raluca Turcan - [ link extern ]
Conform declarației ministrului de la muncă (cine altul mai în temă?) nu se pune problema dacă se va modifica legea 127/2019 ci când o vor face, având în vedere că modificarea respectivă este una din punctele PNRR transmise la Bruxelles.
Onor ministru a declarat : ... noua lege a pensiilor să fie votată în Parlament spre finalul anului viitor, pentru că "reforma nu se face peste noapte ...

Asadar, este vorba despre o noua lege a pensiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarațiile televizate ale unui ministru, grupa i de muncã și normele de tehnicã legislativã palangranu palangranu daca sunt pensionat anticipat din 2012 si nu mi-sa luat in calcul anii lucrati in grupa intiia eu nu pot beneficia de recalculare pentru a iesi la pensie cu ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor 2013 andreea20ro andreea20ro buna ziua,trebuie sa imi depun dosarul de pensionare in luna ianuarie insa cacineva m-a sfatuit sa mai astept pana apare noua lege a pensiilor in 2013.ce s-ar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, adresez o intrebare pentru sotia mea. in momentul ... Pricop St Pricop St Buna ziua, Adresez o intrebare pentru sotia mea. In momentul actual are un stagiu de cotizatie efectiv de 34 ani 10 luni si 18 zile. Virsta 56 ani. Din ... (vezi toată discuția)