avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare CF Uscatorie/Pod in Apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare CF Uscatorie/Pod in Apartament

Buna ziua, am achizitionat in 2019 un pod/mansarda unui bloc care este transformat intr un apartament foarte frumos. In CF apare etaj Pod , Uscatoria Nr. 4.
Exista vre o posibilitate de a transforma destinatia uscatoriei din CF intr un apartament cu toate actele in regula?
Multumesc anticipat,
Cu stima
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2021
hernancattaneo, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:09, 21 August 2023
daca va referiti la mine, in contract scrie ca e USCATORIE
pai ati cumparat o uscatorie,deci detineti o uscatorie
nu aveti cum sa pierdeti dreptul de proprietate daca toti ceilalti coproprietari au renuntat la acel spatiu in mod oficial

legal va puteti lega la acele utilitati...problema e sa existe si o solutie tehnica....de obicei uscatoriile sunt incadrate fizic de spatii ale ap, vecine care pot fi bai, dormitoare,bucatarii si ma indoiesc ca o sa accepte un vecin teava de scurgere prin dormitorul lui

alimentarea de apa se poate face relativ mai usor,prin casa scarii ca nu depinde de un traseu al tevii, obligatoriu
Alimentarea cu apă e mai importanta, scurgere are, e fix legata de scurgerea bucătăriei vecinei și în jos merge pe coloana de scurgere de la toți ceilalți, scurgere comuna, numai că nu pentru utilizarea wc-ului ci a apei menajere. Îmi este suficient și atât. Mai are o scurgere prin podul blocului, cu tocător, doar că ebfara autorizație făcută și nu o folosesc...

hob a scris:

pai ati cumparat o uscatorie,deci detineti o uscatorie
nu aveti cum sa pierdeti dreptul de proprietate daca toti ceilalti coproprietari au renuntat la acel spatiu in mod oficial

legal va puteti lega la acele utilitati...problema e sa existe si o solutie tehnica....de obicei uscatoriile sunt incadrate fizic de spatii ale ap, vecine care pot fi bai, dormitoare,bucatarii si ma indoiesc ca o sa accepte un vecin teava de scurgere prin dormitorul lui

alimentarea de apa se poate face relativ mai usor,prin casa scarii ca nu depinde de un traseu al tevii, obligatoriu

contractati o firma specializata in domeniu sa va faca o propunere tehnica,prezentati asociatiei acea propunere si cereti acordul pt instalarea acestui bransament pe casa scarii, iar in urma acordului realizati bransamentul

Cred ca in mod normal va trebuie autorizatie de constructie emisa in urma unui proiect + expertiza tehnica (arhitect, ingineri, experti, verificatori). Cereti de la primarie un certificat de urbanism.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am achizitionat de curand o uscatorie. problema e ... garetbora garetbora Buna ziua. Am achizitionat de curand o uscatorie. Problema e ca nu am racordare la apa si canalizare. Iar conductele de apa si canalizare nu trec prin perete ... (vezi toată discuția)
Lucrari ilegale brianam brianam Buna ziua La etajul 4 in blocul in care locuiesc cineva a cumparat o uscatorie careia i-a schimbat destinatia in garsoniera. Pot sa spun ca atunci cand s-a ... (vezi toată discuția)
Pod fara utilitati - e necesar acordul vecinilor? IoanaMaria10+ IoanaMaria10+ Buna ziua, Un pod care nu a avut conexiuni la utilitati (apa, lumina, gaz) si prin mijloace...romanesti isi face o scurgere pe exteriorul cladirii este ... (vezi toată discuția)