avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari ilegale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari ilegale

Buna ziua
La etajul 4 in blocul in care locuiesc cineva a cumparat o uscatorie careia i-a schimbat destinatia in garsoniera. Pot sa spun ca atunci cand s-a vandut mi-a fost fortata putin mana de vecinii de la etajul 4 in sensul ca ..cel care a luat uscatoria a facut acoperisul la bloc, a zugravit scara si a pus interfoane.In fine..acum s-a apucat de amenajarea uscatoriei si de bransamente...problema e ca vrea ca racordul apa -canal sa le aduca prin casa scarilor, adica sa sparga planseul de la fiecare etaj pana sus la el. Eu nu sunt de acord sa-i vad tevile in fata usii mele...si pana la urma cred ca ar avea nevoie de autorizatie si de acordul vecinilor pentru ca e spatiu comun.Ce as putea sa fac..cu el nu prea se poate vorbi...ba mai mult mi-a spus ca daca vrea imi cumpara si apartamentul...
Cel mai recent răspuns: brianam , utilizator 11:27, 28 Ianuarie 2014
Faceti plangere la Primarie si la Inspectoratul de Stat in Constructii.Daca nu are Autorizatie si Proiect ii vor stopa lucrarile sau le vor desfiinta si il vor pune sa achite si o amenda.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
ContSters311098, utilizator
Vedeti ca trebuie sa fie o problema si cu legalitatea vanzarii.
In uscatorie toata lumea are cota-parte indiviza cu caracter fortat si perpetuu.
Ca sa se poata vanda aceasta cota-parte trebuia mai intai facuta dezmembrarea. E o procedura juridica pe care cred ca individul nu numai ca nu a facut-o, dar nici nu stie de ea.

Ce-a facut el cu asociatia este mai mult o intelegere, nu o tranzactie legala.
Interesati-va sub ce forma a cumparat aceasta uscatorie.

Cat despre amenajarea ei ca si spatiu de locuit, ati fost sfatuit deja.
Individul are o sentinta judecatoreasca prin care si-a schimbat destinatia din uscatorie in garsoniera si culmea asta in baza unor taxe de timbru, o schita a spatiului si a unui Antecontract de vanzare-cumparare scris de mana-nici macar legalizat.Dar asta e justitia....Oricum nu sunt de acord sa sparga planseul comun..mai ales ca pe acolo trec si tevile de gaz. Am facut sesizare la Primarie...sper sa mi se rezolve problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme uscatorie brianam brianam Buna ziua În urma cu 7 ani s-a vandut uscatoria din blocul in care locuiesc unui individ care i-a schimbat destinatia in garsoniera. Nu stiu cum i-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comercial in locuinta crissfdc crissfdc Buna, Am vazut in legea 230/2007 ca citez \"Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de ... (vezi toată discuția)