avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme uscatorie

Buna ziua
În urma cu 7 ani s-a vandut uscatoria din blocul in care locuiesc unui individ care i-a schimbat destinatia in garsoniera. Nu stiu cum i-a schimbat destinatia Instanta deoarece la acea vreme era doar o uscatorie,practic o garsoniera are baie si bucatarie...Abia acuma s-a apucat sa o amenajeze.Problema e ca noi locatarii am semnat intr-un Antecontract-scris de mana si nelegalizat (am vecini care la aceea data au fost plecati din tara si nu-si recunosc semnatura,deci altcineva a semnat pentru ei) ca n-avem pretentia la bani daca el se va racorda la instalatiile comune-curent ,gaz,apa..Problema e ca acest domn nesimtit a inceput sa sparga planseele dintre etaje (uscatoria e la etajul 4) sa-si coboare tevile de apa-canal prin fata usilor noastre...iar noi nu suntem de acord..in primul rand ca afecteaza structura de rezistenta a blocului, e spatiul comun , e inestetic ..ba mai mult vrea sa le coboare prin fata tevilor de gaz...iar apoi sa le inchida cu rigips ceea ce nu ete permis. Noi l-am oprit, a fost amendat...dar se incapătânează sa-si obtina aprobare.Ne spune ca el a facut zeci de lucrari de astea si nimeni nu l-a oprit. Acest om este cercetat si de DNA pentru alte mârşăvii.Daca si-a schimbat destinatia prin instanta a spatiului asta nu cred ca ii da dreptul sa faca ce doreste el in scara fara acordul nostru.Va rog o parere...
Cel mai recent răspuns: brianam , utilizator 08:29, 14 Februarie 2014
Iata ce prevede norma in vigoare
L nr 230/2007 Art. 14
Proprietarul este obligat să mentină proprietatea sa individuală, apartament sau spatiu
cu altă destinatie decât aceea de locuintă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun
proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună
sau
individuală a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare altă persoană care actionează
în numele său provoacă daune oricărei părti din proprietatea comună sau unui alt
apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligatia să
repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparatii.

Art. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică,
cu bună-ştiintă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii
celorlalti proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al
acestora pot solicita instantei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii,
precum şi plata daunelor.
Multumesc pentru raspuns.I-am adus si eu in vedere individului aceste articole din Lege intr-o sedinta de bloc, dar putin ii pasa...mi-a spus ca pe el nici Basescu nu-l opreste sa faca ce vrea el si ca daca vrea el imi cumpara si apartamentul meu....In fine,sper ca un specialist sa gaseasca solutie pentru lucrarile lui..El crede ca noi locatarii suntem de rea credinta....dar noi dorim sa se faca totul legal..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari ilegale brianam brianam Buna ziua La etajul 4 in blocul in care locuiesc cineva a cumparat o uscatorie careia i-a schimbat destinatia in garsoniera. Pot sa spun ca atunci cand s-a ... (vezi toată discuția)
Coloane de incalzire c0stii c0stii buna ziua stam la un bloc cu 4 etaje la care sistemul de incalzire este cu distributie superioara adica intra caldura in subsol,de acolo urca la etajele ... (vezi toată discuția)
Plata caldura ivanvintilica ivanvintilica Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)