avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

Buna seara,

in urma cu 2 saptamani am avut un accident rutier de care am fost vinovata. In accident au fost implicate 3 masini; a mea si alte 2 care erau parcate. Eu am intrat intr-o masina parcata iar aceasta la randul ei a ricosat in cea din fata. Am mers la politie unde s-a incheiat PV dupa care le-am dat celorlati polita RCA. Cei de la Groupama, unde am incheiat RCA-ul nu vor sa despagubeasca decat prima masina. In cazul in care pagubitul ma da in judecata, ce trebuie sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: siab , utilizator 22:35, 8 Ianuarie 2010
Interesanta logica a celor de la Groupama. Avand in vedere ca celelalte doua autoturisme au fost avariate din cauza dvs. asiguratorul trebuie sa plateasca despagubiri pentru ambele autoturisme. Bineinteles in limitele legale. Solicitati asiguratorului, in scris, motivatia pentru care despagubeste un singur autoturism. In functie de raspuns actionati in continuare.
Atat in p.v. de la politie, cat si in formularele de avizare a daunei completate de pagubiti, se specifica fiecare autovehicul implicat in accident, pagubele constatate, precum si vinovatul.Asiguratorul RCA este obligat sa calculeze/despagubeasca toate daunele provocate.In cazul in care pagubitul va deschide actiune, veti chema in garantie pe asigurator, care fa fi obligat de instanta sa plateasca dauna.
multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna rca auto nutzzu nutzzu Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai ... (vezi toată discuția)
De ce facem rca la remorcã? clauze rca în general? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Acum 8 ani când încheiam RCA semnam un contract cu clauzele, una din ele fiind: dacă am RCA pe vehiculul meu A şi avariez vehiculul B tot al meu, ... (vezi toată discuția)
Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)