avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua, am o nelamurire. Tatal vitreg ( sotul mamei ) a decedat fara a avea mostenitori. Noi copiii mostenim partea mamei din casa, dar partea tatalui vitreg revine statului. Cum se poate sa obtinem noi si partea lui ? multumesc
Cel mai recent răspuns: leona777 , utilizator 15:38, 7 Iunie 2021
Buna ziua,

Cei doi au fost casatoriti ?

In caz afirmativ, sotia supravietuitoare are calitatea de succesor.

In caz contrar, succesor este statul.

si sotia a decedat. Deci numai copiii impart mostenirea. Iar in cazul in care statul este successor, se poate face vreo actiune in instanta ?
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Cei doi au fost casatoriti ?

In caz afirmativ, sotia supravietuitoare are calitatea de succesor.

In caz contrar, succesor este statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vittorio1 vittorio1 Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)
Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)