Buna ziua. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns cât mai legal, dacă s-ar putea indica și baza legală. În urma divorțului, ambii părinți au primit custodia copilului (custodie comună). În baza convenției încheiată de comun acord la notar, tatăl copilului a rămas să.plateasca o pensie alimentara. În acea convenție este trecut la un punct că, pensia alimentară se plateste până la vârsta de 26 de ani. Întrebare: dacă copilul între timp, până la vârsta de 26 de ani, după terminarea facultății s-a angajat cu normă întreagă pe o perioada nedeterminată, având astfel propriul venit, tatăl copilului mai trebuie să plătească pensie alimentara? Vă mulțumesc anticipat.
Cu deosebita considerație.
Conventia aceea a fost facuta de un notar habarnist care nu cunoaste legea.
Pensia este obligatorie, copilul fiind prezumat a fi in stare de nevoie pana la 18 ani.
Dupa aceasta data, minorul devenit major - daca se afla in continuarea studiilor si sub rezerva de a proba starea de nevoie - poate beneficia de pensie de intretinere pana la max 26 ani.
Am înțeles. Deci pensia alimentară obligatoriu se plătește până la vârsta de 18 ani, dar după această vârstă dacă își asigură un venit stabil, nu ar mai fi obligatoriu. În caz că, nu ar avea un venit, atunci tatăl va trebui să i să plătească pensia în continuare până la vârsta de 26 de ani, Vă mulțumesc frumos pt răspuns.
O întrebare aș mai avea: dacă o să urmeze o formă de învățământ superioară (master) și în același timp are un venit considerabil (salariu) tot vă trebui să i se plătească pensia de întreținere ? Vă mulțumesc pt răspunsurile date până acum.
Pensie alimentara
astoret99
Buna ziua, am divortat de sotul meu in anul 2004. In hotararea de divort scrie ca pensia alimentara trebuie sa o plateasca pana la majorat, dar fata mea face ... (vezi toată discuția)