Buna ziua. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns cât mai legal, dacă s-ar putea indica și baza legală. În urma divorțului, ambii părinți au primit custodia copilului (custodie comună). În baza convenției încheiată de comun acord la notar, tatăl copilului a rămas să.plateasca o pensie alimentara. În acea convenție este trecut la un punct că, pensia alimentară se plateste până la vârsta de 26 de ani. Întrebare: dacă copilul între timp, până la vârsta de 26 de ani, după terminarea facultății s-a angajat cu normă întreagă pe o perioada nedeterminată, având astfel propriul venit, tatăl copilului mai trebuie să plătească pensie alimentara? Vă mulțumesc anticipat.
Cu deosebita considerație.
De citit am citit, numai că, este posibil ca să nu fi înțeles termenii. Îmi cer scuze dacă am greșit punând intrebari. În urma acestui răspuns final, am înțeles. Salariul primit de băiat este cu foarte mult peste valoarea pensiei pe care i-o plătește tatăl. Prin urmare, nu ar mai fi nevoie. Vă mulțumesc din nou pt interesul acordat.
Pensie alimentara
astoret99
Buna ziua, am divortat de sotul meu in anul 2004. In hotararea de divort scrie ca pensia alimentara trebuie sa o plateasca pana la majorat, dar fata mea face ... (vezi toată discuția)