avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa autorizatie de construire. HCL care adauga la ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa autorizatie de construire. HCL care adauga la lege?

Taxa autorizatie de construire. HCL care adauga la lege? Conform L 227/215 Codul fiscal, taxa pentru emiterea autorizatiei de construire cladire rezidentiala este de 0,5% din valoarea investitiei. Se poate ca printr-o hotarare a consiliului local, sa se conditioneze eliberarea autorizatiei, de plata suplimentara a unei "taxe speciale pentru intretinerea si repararea strazilor" de 1% dei valoarea investitiei? HCL este din aprilie 1998. Se poate contesta HCL?
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 14:11, 9 Iunie 2021
HCL este un act administrativ normativ care poate fi atacat în conformitate cu prevederile legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ. Deci da, se poate ataca.
Multumesc pentru raspuns. Daca atac in instanta si castig, imi pot recupera banii platiti pentru aceasta suprataxa?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
db_florin, utilizator
Dacă solicitați în mod expres aceasta și vi se admite cererea, da.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
Cristina Filimon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru DGG DGG Am un proces in contencios administrativ, cu o primarie din Bucuresti, care a refuzat nejustificat sa`mi elibereze autorizatia de construire timp de 10 ani, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pentru a obtine autorizatia de constructie a unei ... RalucaMi RalucaMi Buna ziua. Pentru a obtine autorizatia de constructie a unei case mi s-a cerut sa platesc urmatoarele taxe: 0.5 din valorea acesteia la primarie 0.1 la ... (vezi toată discuția)
Atacare act administrativ de prefect julien_slbz julien_slbz Prefectul poate ataca si anumite articole dintr-o hotarare a unui consiliu local ( considerate nelegale ) sau este obligatie atacarea in totalitate a HCL-ului, ... (vezi toată discuția)