avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poprire indemnizatie creștere copil minima
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poprire indemnizatie creștere copil minima

Buna ziua. Am si eu o intrebare legată de indemnizatia pentru creșterea și ingrijirea copilului și poprirea acesteia.

Dacă o persoană are indemnizatia minima de 1250 pe cat din această sumă i se poate pune poprire, avand in vedere că legea prevede ca ”În cazul în care veniturile unei persoane sunt sub nivelul salariului minim pe economie, pot fi poprite doar sumele care depășesc o jumătate din salariul minim;”? Se ia in considerare jumătate din salariul minim brut sau net?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 1 Septembrie 2021
Nu se mai opreste si de banca.
Păi eu am deja contul blocat.Luna aceasta banca nu a oprit.
Am incercat sa sun la AJPIS sa vad daca au trimis ei către banca dar nu am reusit sa vorbesc cu nimeni.

Cornel Vasile a scris:

Nu se mai opreste si de banca.

Mergeti si la banca. Este posibil ca AJPIS sa va vireze intreaga indemnizatie si banca sa opreasca.
Nu nu...AJPIS A oprit începând cu luna aceasta.

Cornel Vasile a scris:

Mergeti si la banca. Este posibil ca AJPIS sa va vireze intreaga indemnizatie si banca sa opreasca.

Si contul cine vi l-a blocat?

Alte discuții în legătură

Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Rețineri indemnizație Miki1988 Miki1988 Buna ziua , am nevoie sa ma lămuriri intr-o problema se pot pune propriri pe indemnizație de creștere a copilului dacă am datorie la banca ?Am primit ... (vezi toată discuția)
Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)