avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren ocupat abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren ocupat abuziv

Buna ziua.
Detin un teren mostenit de la tata in suprafata de 3000mp.initial terenu a avut suprafata de 5000mp.bunica a vandut cu chitanta 2 suprafete de 1000mp la doi oameni diferiti.cate 1000mp la fiecare..
Unul dintre ei a fost rau platnic si a trebuit sa cedeze terenul inapoi (dar a pastrat chitanta..)apoi bunica a vandut iar catre el acelasi suprafata acesta platind suma intreaga deci a facut rost de a doua chitanta cu acelasi teren in suprafata.
La retrocedare s a prezentat cu cele 2 chitante si a obtinut un TP de 2000mp .
In 2012 acesta doreste sa vanda dar nefiind conform la oncpi acesta da declaratie notariala in care zice ca este de acord cu suprafata reiesita din noile masuratori cadastrale si vinde 1000mp urmand ulterior sa si recupereze suprafata ramasa in TP.
Urmarindu-i CF a Ocpi am aflat ca terenul sa dezmembrat in 950mp si 50mp,acestia avand un nou propietar iar restul de 1000 pe care sustine ca ii are dispar din CF.
In 2016 eu fac cadastru la suprafata mea de 3000mp si nu exista suprapuneri cu nici un vecin.
Acum eu sunt dat in judecata proces in constatare de catre vecin care vrea sa se constate ca el mai are 1000mp conform TP...cu toate ca a renuntat cand a vandut in 2012 cu delaratie notariala si notare in CF
Intrebarea este cum sa procedez ??pentru ca el a ingradit si nu mi lasa accesul la terenul meu.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:40, 8 Iunie 2021
Apelati la un avocat si va aparati.
O sa obtineti si cheltuielile de judecata daca castigati, deci o sa recuperati sumele cheltuite cu acest proces
In acest proces de constatare pe care il am ..eu am castigat dar sa facut recurs prin care se spune ca sa mutat din proces in constatare in proces de revendicare si am un nou termen in toamna...in afara de termene nesimtite de luni de zile pe care trebui sa le astept...eu nu stiu cum sa NU schimb forma procesului pentru ca orice dovada as aduce ca el nu mai are teren acolo schimba natura procesului in revendicare si iar partile adverse pot face recurs....din nou...
Nu sunt avocat dar sunt sigur ca unul va poate indruma cum sa faceti sa "scapti" de aceste tertipuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Anulare cvc gigel2014 gigel2014 buna ziua am si eu o problema am cumparat o casa cu suprafata de 1000 mp din astia o mie detin numai 640mp .acu pe larg va spun istoricul .DECI batrana are ... (vezi toată discuția)