avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire stimulent insertie si alocatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire stimulent insertie si alocatie

Buna ziua!
Potrivit Deciziei CCR 232/2021, indemnizația lunară pentru creșterea copiilor poate fi urmărită și supusă executării silite, în limitele prevăzute de cadrul legal în materie, respectiv Codul civil și Codul de procedură civilă, pentru recuperarea oricărei creanțe.
Asadar, efectul imediat al oficializării deciziei este că indemnizația de creștere poate fi executată silit din orice motiv, deci pentru orice fel de datorie.
Nelamurirea mea este: stimulentul de insertie acordat parintilor salariati care se reintorc la munca mai repede de implinirea varstei de 2 ani a copilui, precum si alocatia copilului intra si ele sub incidenta Deciziei de mai sus?
Ma contrazic cu salariatii bancii si nu am argumente...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 07:44, 9 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alocatia copilului nu intra sub incidenta Deciziei 232/2021.

Stimulentul de insertie acordat parintilor intra sub incidenta Deciziei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe sumele ce reprezinta alocație de stat? ignat_adi ignat_adi Se poate pune poprire pe sumele ce reprezinta alocație de stat pentru copil cu handicap, prestații sociale, indemnizație de creștere copil cu handicap? ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie claudia.streanga claudia.streanga Buna ziua. As avea si eu cateva intrebari legate de acest stimulent de insertie, care se ofera mamelor ce revin la job, pana ce copilashul implineste 1 an. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul ... corina1205 corina1205 Bună ziua! Am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul de inserție... Soțul meu, a beneficiat timp de 1 an si 11 luni, de stimulentul de ... (vezi toată discuția)