buna ziua!
fosta sotie m-a dat in judecata pentru ca nu am contribuit, pe langa pensia alimentara pe care o platesc lunar copilului, la alte cheltuieli suplimentare pe care ea le-a avut cu copilul. Acest tip de cheltuieli sunt prevazute in conventia de divort, noi parintii obligandu-ne sa le suportam in mod egal, cu conditia ca ambii sa fim de acord si sa luam impreuna decizia de a le face.
Mentionez ca eu nu am avut cunostinta de aceste cheltuieli, nu mi-am dat acordul pentru ele, insa acum m-am trezit cu facturi de aproximativ 15.000 euro reprezentand diverse cursuri de limbi straine, dansuri, si alte activitati, facute de copil in ultimii trei ani.
mentionez ca de la momentul la care am stabilit pensia alimentara a copilului si pana in prezent, eu am devenit tatal a inca 2 copii, insa nu am facut niciun fel de demers pentru micsorarea pensiei alimentare a primului copil, desi nu i se mai cuvenea aceeasi suma.
va rog sa imi spuneti daca are sansa de a ma executa in conditiile in care atunci cand fosta sotie a facut aceste cheltuieli. nu mi-a cerut acordul, asa cum este prevazut in conventia de divort.
multumesc!
Nu poate sa aiba loc executarea silita, cata vreme nu este respectata clauza din conventia de divort.
Cheltuielile care exced pensia de intretinere trebuie platite in mod egal, in solidat, dumneavoastra trebuind sa le cunoasteti efectiv si sa va dati acordul, in vederea efectuarii acestora.
Sumele de bani invocate sunt exorbitante.
Pe viitor, rugati-o pe fosta sotie sa va puna in vedere ce cheltuieli va efectua,legate de educatia copilului, ori de un eventual tratament medica, pentru a le cunoaste efectiv.
Daca sunteti de acord cu acestea, puteti suporta jumatate din contravaloarea lor, detinand inscrisuri justificative.