Doresc sa cumpar de la fratele meu partea lui de apartament mostenita de la tatal nostru. Dupa decesul tatalui, urmare a succesiunii, noi copii avem o cota de cate 3/8 si mama restul din apartament. Fratele meu o sa imi vanda partea lui: 3/8.
As vrea sa stiu daca imi poate spune cineva ce acte sunt necesare pentru efectuarea vanzarii si daca este neaparat necesar sa avem cadastru si intabulare pentru apartament ca sa putem face vanzarea.
Va multumesc,
Multumesc. Aveti idee daca exista vreo modalitate prin care sa imi poata da fratele partea lui fara sa fim nevoiti sa avem cadastru si intabulare? Donatie, ceva?
Nu, orice fel de act doriti sa incheiati (vanzare, donatie, intretinere, dare in plata ,etc) trebuie intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara si intocmita documentatie cadstrala.
Singura modalitate prin care se poate transmite dreptul de proprietate asupra unui imobil fara intabulare este succesiunea, in cazul decesului fratelui dvs, asa cum s-a procedat si dupa parinti, desi nu exista cadstru.