avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Informatii personale. Nu stiu daca aceasta este ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Informatii personale. Nu stiu daca aceasta este secțiunea corecta ...

Informatii personale.
Nu stiu daca aceasta este secțiunea corecta de a posta aceasta întrebare. Daca nu este va rog sa o mutati unde s-ar potrivi.
Vreau sa stiu cat de normal este acest comportament: Am fost astazi intr-un notariat pentru a obtine un act. Am primit un formular de 2 pagini. Pe prima pagina a trebuit sa imi scriu datele personale si ce solicit. Pe verso iar datele personale si consimțământul legat de gdpr. Am completat ambele sectiuni, am pus data si am semnat. Din păcate actul, din motive obiective nu a mers mai departe spre notar. Formularul mi-a fost dat de catre secretara presupun. Cand am spus ca nu mai dorec acest act având in vedere ca nu îndeplineste cerintele mele am vrut sa plec, moment in care formularul mi-a fost smuls din mana. Formularul respectiv nu continea semnatura sau parafa notarului. Am solicitat actul având in vedere ca acesta continea datele mele personale si nu doresc ca acestea sa rămână la notariat. Moment in care am fost poftit afara din incapere si documentul mi-a fost bagat intr-un tocator de 2 lei.
Este normal si legal asa ceva? Stiam ca am dreptul sa imi cer inapoi informatiile pe care o entitate le are despre mine si de asemenea pot cere ștergerea/distrugerea lor. Nu am cerut stergerea/disturgerea ci documentul care continea informatiile mele personale.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
PaulAvram, utilizator
Cel mai recent răspuns: PaulAvram , utilizator 20:58, 9 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles.
Deci un act cu datele mele, semnatura, data si ce solicitam ramane liber la un notariat, la dispoziția si cheremul notariatului. Super tare. Practic un act in alb dat de mine notarului e ok, nu?
P. S. Sa inteleg ca dvs. distrugeti documentele confidențiale cu informatiile clienților cu un tocator de 4 lei pe care un copil de gradinitia ar putea sa se joace facand un puzzle? Dvs. ce standard folositi pentru distrugatorul de documente pentru a va proteja informatiile legate de clienti? [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
PaulAvram, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gdpr si domeniul it ioan.acalfoaie ioan.acalfoaie Buna ziua. As vrea sa clarific cateva aspecte legate de domeniul IT si aplicarea regulamentului de protectie a datelor in acest domeniu. In compania unde ... (vezi toată discuția)
Politica gdpr la achizitii online. obligatii. Octavian1978 Octavian1978 Detin un sit online unde vindem la clienti preponderent persoane fizice. Odata cu produsul trimitem la client factura pe care apare numele acestuia si adresa ... (vezi toată discuția)
Colectarea de date cu caracter personal de catre societati comerciale Claudent2014 Claudent2014 Este legala colectarea datelor mentionate in titlu (nume, prenume, serie si numar de buletin al clientului) de catre societati comerciale in cazul ... (vezi toată discuția)