avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patron care tine actele ...angajat constrans chiar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patron care tine actele ...angajat constrans chiar santajat

Problema ar fii in felul urmator : angajatul sofer de tir de circa o luna de zile a facut un accident din care doar masina a fost avariata , masina avea casco . A facut greseala de a semna contract de munca si de ai da cartea de munca angajatorului care nu le-a depus la fortele de munca . Acum angajatul vrea sa plece dar patronul il ameninta ca il da in judecata pt ca masina sta pe loc si nu produce din cauza accidentului . Ce posibilitati are angajatul sa plece de la respectivul patron , poate fii dat in judecata pt ca masina nu produce si sta in service , cum poate sa plece daca are cartea de munca la patron si a semnat un contract de munca posibil nedatat .

multumesc
Cel mai recent răspuns: Zeno Daniel Sustac , Avocat 16:24, 5 Septembrie 2006
dupa cate zile de la accident l-a pus sa semneze contractul?
a fost vina lui? eu cred ca daca era vina lui l-ar fi dat in judecata imediat.
Un contract de munca poate fi inreg la camera de munca in max 19 zile de la data angajarii
ideea e ca la pus sa semneze pt ca nu putea incasa asigurarea ca masina avea casco si trebuia sa dovedeasca ca era condusa de un sofer angajat al firmei in patrimoniul careia se afla masina .ideea era daca il poate da in judecata pe sofer pentru ca masina nu produce cat timp sta in service si anume 2sapt . si daca nu ii da cartea de munca cum poate sa plece de la el .oricum alta idee e ca patronul are f multa influenta si bani ....si doar suntem in romania
Din pacate e o practica obisnuita a patronilor....la fel si nerespectarea drepturilor angajatilor,neplata orelor suplimentare,etc.....si asta pentru ca angajatii se lasa intimidati.E patron,are bani,isi ia avocat si eu pierd procesul si ii mai si platesc cheltuieli de judecata.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - nelamuriri uwritetherules uwritetherules Buna ziua. Sunt victima unui accident rutier si am urmatoarele nelamuriri. Ma aflam pe locul din dreapta iar soferul meu mergea pe un drum prioritar. Din ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina de servici AbenorInterim AbenorInterim Buna ziua, Are dreptul angajatorul sa te puna sa cumperi alta masina, in loc de reparatie in cazul in care am facut un accident in afara progr de munca. De ... (vezi toată discuția)