avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... [Covid - tari terte] Buna ziua, As avea o intrebare, ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

[Covid - tari terte] Buna ziua, As avea o intrebare, autoritățile au stabilit condiții ...

Buna ziua,

As avea o intrebare, autoritățile au stabilit condiții pentru strănii care vin în România din state terţe, indiferent de lista pe care sunt incluse ţările respective, mai exact ei trebuie sa stea in carantina 14 zile. Intrebarea e, care sunt acele tari terte, tari din afara UE?
Cel mai recent răspuns: gabriela_p , utilizator 21:57, 13 Iunie 2021
Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat (zona galbenă) pentru care se instituie măsura carantinei la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile pentru cetățenii care sosesc în România este aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și este disponibilă la următoarea pagină de internet:

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns, insa tot nu sunt foarte lamurita. Legea zice ca doar strainii din tari terte, si as vrea sa stiu daca un cetatian din Belgia vine in Romania, va trebui sa stea in carantina daca are test negativ?
Regimul carantinei și condițiile pentru intrarea în România
[ link extern ]
RamonaBG a scris:

Multumesc pentru raspuns, insa tot nu sunt foarte lamurita. Legea zice ca doar strainii din tari terte, si as vrea sa stiu daca un cetatian din Belgia vine in Romania, va trebui sa stea in carantina daca are test negativ?


Am avut si eu aceeasi neclaritate si m-au lamurit cei de la DSP. Tarile terte din Hotarare-CNSU-nr-35-din-29.05.2021 sunt cele care nu fac parte din UE sau spatiul Schengen. Prin urmare, Belgia fiind in UE se aplica si pentru cetatenii straini, exceptandu-i pe cei din tarile terte, legislatia referitoare la clasificarea tarilor in functie de riscul epidemiologic,respectiv din zona rosie, galbena sau verde.
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2021
gabriela_p, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineața, conform hotărârii nr. 43 din 1 iulie 2021 ... donbarlone donbarlone Buna dimineața, Conform Hotărârii nr. 43 din 1 iulie 2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe ... (vezi toată discuția)
Mai este valabil punctul 9 din hotărârea de guvern cu privirea ... Puiu cosmin Puiu cosmin Mai este valabil punctul 9 din hotărârea de guvern cu privirea la excepție de a intra in carantina la intoarcerea in romania ? (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați ca sa aflu daca cineva care vine din elvetia ... ladriana ladriana Va rog sa ma ajutați ca sa aflu daca cineva care vine din Elvetia si sta mai putin de 72 ore in Bucuresti intra sau nu in carantina. Am citit cel mai recent ... (vezi toată discuția)