avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am primit donatie cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am primit donatie cu intretinere ...

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am primit donatie cu intretinere din partea parintilor....doua anexe( un sopron si o bucatarie de vara) si teren in schimbul unei declaratii de renuntare la casa parinteasca...acesta casa parinteasca au dat-o ca donatie cu intretinere fratelui meu pt,asi face pensiune....spunandu-mi ca mie atat pot sa-mi dea si de aici mai departe sa-mi construiesc eu o casa... intre timp eu am modificat cele 2 anexe si le-am transformat in 2 camere de locuit...unde in urma certurilor parintilor mei cu fratele meu...i-am primit la mine (prima data pe tata ..apoi pe mama)...si am construit, m-am extins cu terasa, baia camera centralei beci salon si 3 dormitoare la etaj, acestea fiind deja facute de mine la data donatiei...apoi mi-am facut o bucatarie cu camara , atelier si o afumatoare...constructiile facute de mine sunt deasupra de fostele anexe si langa. Terenul este doar al tatalui meu( mostenire). De cand am primit-o si pe mama au aparut certuri si scandaluri pt.ca nu i-am permis sa mai intre la mine in dormitor si in bucataria facuta de mine.Eu am construit la indemnul , cu acordul si acceptul lor aceasta casa pt a-mi intemeia o famile. Acum, pentru ca intre timp m-am casatorit recent...iar parintii mei nu sunt de acord cu relatia mea...intervenind de fapt de fiecare data in relatiile mele neputand sa-mi fac si eu o familie, m-au dat in judecata pt.a revoca donatia. mentionez ca nu sunt inca intabulat cu ce am construit eu deoarece tata mi-a spus ca atunci cand termin de construit imi va da acceptul de intabulare....acum nu mai vrea sa-mi dea acordul scris desi l=am cerut cu mult timp inainte de a ma casatorii...intrebarea mea este urm; eu pot sa cer despagubirea donatiei (ADICA CELE DOUA ANEXE SI TEREN)..tinand cont ca ele nu mai exista in natura si tot odata sa ma pot intabula si cu restul constructiei?...Mentionez ca parintii nu vor bani in schimbul donatiei..( EI VOR IN NATURA)...dar nici EU nu pot sa le dau in natura..in plus nici nu mai putem convietui sub acelasi acoperis cautand tot timpul motive de cearta si scandal. pt. nelamuriri pot sa va raspund. C E SAU CUM POT SA FAC?...MULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Mostenire Danetalu Danetalu Buna ziua, Nu stiu daca am ales bine categoría privind situatia noastra . Suntem 2 frati care am mostenit dupa moartea ultimului parinte un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters252627 ContSters252627 va rog multsa ma ajutati cu un sfat.am mai scris aici pentru o lamurire la o donatie cu uzufruct viager.ma confrunt cu urmatoarea problema;impart aceeasi curte ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters141632 ContSters141632 Parintii au decedat ,mai am 2 surori.Acum vrem sa facem succesiunea.sora cea mica sta cu mine pe curte,iar ea si-a luat partea din casa parinteasca,iar terenul ... (vezi toată discuția)