avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Bunica mea a decedat recent. Mama mea a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Bunica mea a decedat recent. Mama mea a stat în aceeași ...

Buna ziua,

Bunica mea a decedat recent. Mama mea a stat în aceeași casa cu bunica și în tot acești ani, mama a plătit totul în casa în ultimii 20 și ceva de ani: facturi, impozite, renovare, mancare și restul chestiilor care mai pot apărea + controalele și tratamentele bunicii. Mama mai are o sora, care acum, avand în vedere ca bunica mea era foarte bolnava, a venit acasă în ultima luna sa o ajute pe mama cu îngrijirea bunicii.

După ce a decedat, mama și sora ei s-au certat foarte tare, iar acum, ea dorește jumatate din casa, având în vedere ca ea n-a plătit absolut nimic în casa. Are cumva vreun drept de a deține jumatate din casa? Mama nu mai are bonurile de la toate chestiile pentru ca nu se aștepta la așa ceva, în caz ca se vor judeca, care ar fi șansele ca sa câștige mama? Tin sa mentionez ca bunica mea nu si-ar fi permis sa plateasca din pensia ei, singura, toate chestiile facute in casa, facturi si sa mai faca si economii.

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2021
alexandrum23, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune: surori implicate inegal in ingrijirea mamei Lulica Lulica Cazul este urmatorul: doua surori bune de mama si tata. Tatal decedat de mult timp, apartamentul pe numele mamei. Una dintre surori pleaca de acasa si nu mai ... (vezi toată discuția)
Instrainarea proprietatii de catre persoana bolnava de alzheimer ina2007 ina2007 Bunica mea are 77 de ani si este bolnava de dementa Alzheimer. Eu si fetita mea de 8 ani locuim in aceeasi casa cu ea. Eu am in proprietate jumatate de casa ... (vezi toată discuția)
Divorț după 40 ani de căsătorie -poate soția sa primească 50% din economiile cash? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Divorțul părinților după 40 de ani de căsătorie- care sunt drepturile de care beneficiază soția dacă nu are nici un venit, după 40 de ani de ... (vezi toată discuția)