avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea poate sa fie din cauza concediilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea poate sa fie din cauza concediilor medicale luate ...

Concedierea poate sa fie din cauza concediilor medicale luate de la medic, atunci trebuie făcută cercetarea disciplinara că nu corespund postului sau inabt fizic sau psihic
Că angajat am dreptul sa cer angajatorului să mă de-a in șomaj sau sa înființeze un post sau daca are un post disponibil ce are nevoie angajatorul sa lucrez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 12 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat sau in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.(art.61 alin.1si d C.mun.)

Nu se efectueaza cercetare disciplinara in aceste situatii.

2. Puteti solicita angajatorului să va de-a in șomaj sau sa înființeze un post , dar acesta nu are si obligatia trimiteriiin somaj sau a infiintarii postului.

3. In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d) C.mun., angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.

In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante, acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
Pot cere explicații angajatorului în scris pina sa îmi inmaneze un exemplar ptr concediere o contestare amiabila angajat și angajator pina sa ajung in instanță.

Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Explicatii pentru ce ?

obs.
Nu mai citati raspunsurile. Apasati direct RASPUNDE.
Dau un exemplu am 7 zile medical d la medicul d familie și 10 de la medicul specialist și cînd vin la munca angajatorul mă poate concedia aici trebuie să îmi ceara o scrisoare d la medic daca sunt abt de munca sau nu ce boala sufăr.
Că nu corespund postului nu mă incadrez in colectiv poate fii motivul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am mai raspuns o data :

Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat sau in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.(art.61 alin.1 csi d C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere persoana cu probleme psihice hanah02 hanah02 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile unui salariat cu probleme psihice ce urmeaza a fi concediat? Este vorba despre schizofrenie, nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Drept de concediere MCassandra MCassandra Buna seara! Sotul meu s-a imbolnavit la serviciu si a trebuit sa stea o perioada de 4 luni in concediu medical.A suferit un tromboembolism pulmonar ,boala ce ... (vezi toată discuția)
Concediere art 61 lit c consuello consuello Buna seara, cum ar putea proceda un angajat care lucreaza pe un post ce presupune efort fizic, daca in urma unui accident ( ruptura ligamente) nu mai poate ... (vezi toată discuția)