avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, De curand m am intors din CCC , si la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, De curand m am intors din CCC , si la primul salariu ...

Buna ziua,
De curand m am intors din CCC , si la primul salariu am constatat ca am copilul introdus Din oficiu la intretinere la serviciu, fara a face in prealabil vreo cerere, este legal fara acordul meu?
Răspunsul RU: orice modificare in ,,starea “ angajatului trebuie actualizata..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 11 Iunie 2021
Pentru copilul minor aflat în întreținerea părinților sau a tutorelui, deducerea personală se acordă fiecăruia dintre părinți, respectiv tutorelui.

Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declarație pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informații:
a) datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele și prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
b) datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreținere (numele și prenumele, codul numeric personal).
În ceea ce privește copiii aflați în întreținere care nu sunt minori, la această declarație contribuabilul care realizează venituri din salarii va anexa și adeverința de la plătitorul de venituri din salarii a celuilalt soț sau declarația pe propria răspundere a acestuia că nu beneficiază de deducere personală pentru acel copil.
Multumesc pt raspuns, asa stiam si eu, dar eu voiam sa stiu daca poate exista si varianta expusă de d nele de la RU, vreo excepție ,... mi au citat legea,referitor la copiii sub 18 ani sunt considerați întreținuți , de aceea nu a mai fost nevoie de cerere din partea mea
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
Pettria, utilizator
Nu exista exceptie in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere suplimentara Vioreld Vioreld poate fi in intretinerea tatalui (la deducerea personala suplimentara) un nou nascut, desi mama acestuia este in concediu ingrijire copil (2 ani)? (vezi toată discuția)
Deducere personala svisarinescu svisarinescu Buna seara, Am inteles din codul fiscal valabil de la 01.01.2016 ca deducerea personala pentru copiii minori se acorda ambilor parinti. Am o nelamurire : ... (vezi toată discuția)
Deducere pentru copil pana in 2 ani alexandru andra alexandru andra Se poate ca tatal sa beneficieze de deducere avand in vedere ca mama primeste indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Cei de la ... (vezi toată discuția)