avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 87/2020 - proprietate exclusiva sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 87/2020 - proprietate exclusiva sau nu

Buna ziua! Vreau sa cumpar un apartament la parterul unei vile. Apartamentul a fost cumparat in baza legii 112, si proprietarul are in folosinta exclusiva curtea, platind chirie la AFI. As vrea sa stiu daca , ca nou proprietar al apartamentului, pot intra in proprietatea exclusiva a curtii cf legii 87/2020, sau daca in momentul initierii procedurii de punere in proprietate au si ceilalti proprietari din imobil dreptul la o cota din aceaasta curte. Mentionez ca accesul in curte se face doar prin apartamentul vizat de mine, sau printr-un drum de servitute pe terenul vecin. Nu exista acces direct din strada in curte.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
stadiana, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 87/2020 situatie mai multi proprietari stadiana stadiana buna ziua, Locuiesc intr-un apartament cumparat pe legea 112, la etajul 1 al unei vile. Vila are o curte care este data in folosinta proprietarului de la ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute eurobogdanila eurobogdanila Buna Ziua Locuies in Bucuresti pe o intrare infundata si am probleme cu vecinu din fata. Deci problema sta in felul urmator: Vecinu sta la nr.6 iar eu stau ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute curte comuna buna ziua! am cumparat o casa ... bizonul91 bizonul91 Drum de servitute curte comuna Buna ziua! Am cumparat o casa intr-o curte comuna cu 12 apartamente. Casele sunt dispuse in linie, curtile aferente sunt in ... (vezi toată discuția)