avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 87/2020 situatie mai multi proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 87/2020 situatie mai multi proprietari

buna ziua,

Locuiesc intr-un apartament cumparat pe legea 112, la etajul 1 al unei vile. Vila are o curte care este data in folosinta proprietarului de la parter de catre AFI, eu navand contract de inchiriere pentru acea curte. Spuneti-mi va rog daca in baza legii 87 pot primi si eu in proprietate, in cota indiviza, parte din acea curte. Multumesc!
Buna ziua,

Da. S a modificat legea anul trecut în septembrie și se poate obține dreptul de proprietate asupra terenului aferent imobilului, calculat ca si cota parte, prin raportare la suprafata apartamentului sau terenul necesar exploatării construcției. Ciudat ca nu aveți contract de închiriere, de regula, pentru apartamente se încheia contract de vânzare cumpărare și pentru teren contracte de închiriere, dar oricum, acest aspect, nu va privează de obținerea dreptului de proprietate asupra terenului.

Cu stima.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns! Nu am mentionat ca nu am momentan acces direct la acea curte - pot sa intru fie pe o cale de acces privata situata pe terenul vecinului (o fabrica) sau as putea sa construiesc o scara exterioara. De asemenea, vecinul de la parter care are tot terenul in folosinta, il are in folosinta de cand era chirias , chiar inainte sa cumpere pe legea 112, acesta fiind singurul cu acces direct in curte din camerele sale de locuit. Impiedica acest lucru obtinerea dreptului de proprietate? Multumesc!
Buna ziua,

Trebuie analizat planul de amplasament fiindca nu pot vizualiza. Puteti solicita acordarea unui drept de trecere, in caz contrar.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 87/2020 - proprietate exclusiva sau nu stadiana stadiana Buna ziua! Vreau sa cumpar un apartament la parterul unei vile. Apartamentul a fost cumparat in baza legii 112, si proprietarul are in folosinta exclusiva ... (vezi toată discuția)
Legea 112/1995 ContSters382591 ContSters382591 Buna ziua , Va rog,am avut contract de inchiriere a unui apartament situat la parterul unui imobil al statului in care erau 2 apartamente. In contractul meu ... (vezi toată discuția)
Casa in proprietate cu teren in folosinta de la primarie, contract gresit sau abuz vecini maud maud Cautand o proprietate cu curte unde sa ma mut, am dat peste un parte de casa (constructie interbelica cel mai probabil) cu curte in folosinta (contract cu ... (vezi toată discuția)