avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 112/1995
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 112/1995

Buna ziua ,
Va rog,am avut contract de inchiriere a unui apartament situat la parterul unui imobil al statului in care erau 2 apartamente. In contractul meu de inchiriere era parte si curtea interioara totala a imobilului in suprafata totala de 40 mp.
La cumpararea apartamentului mi-a fost refuzata vanzarea curtii.
Va rog , doresc un raspuns daca cei care mi-au vandut , respectiv Primaria , au avut dreptate sau nu.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 17:18, 26 Februarie 2016
Potrivit Legii 112 au fost instrainate doar imobilele si terenurile aflate sub imobilul instrainat.
Pentru terenul din curte se incheie Fisa de calcul ( in Bucuresti dex de catre AFI) si se achita o taxa de folosinta care are un cuantum redus.
Au existat cazuri când au fost obtinute prin instanta drepturile de proprietate asupra terenului aferent imobilului instrainat potrivit Legii 112 cu obligarea la plata unei sume de bani pentru teren stabilita in urma unei expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 87/2020 situatie mai multi proprietari stadiana stadiana buna ziua, Locuiesc intr-un apartament cumparat pe legea 112, la etajul 1 al unei vile. Vila are o curte care este data in folosinta proprietarului de la ... (vezi toată discuția)
Casa in proprietate cu teren in folosinta de la primarie, contract gresit sau abuz vecini maud maud Cautand o proprietate cu curte unde sa ma mut, am dat peste un parte de casa (constructie interbelica cel mai probabil) cu curte in folosinta (contract cu ... (vezi toată discuția)
Suprafata imobil svisarinescu svisarinescu Buna ziua . Am o firma care inchiriaza o parte din cladiri si teren unei alte societati pentru sediu social. Cladirea pe care o inchiriez are o suprafata la ... (vezi toată discuția)