avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute

Buna Ziua
Locuies in Bucuresti pe o intrare infundata si am probleme cu vecinu din fata.
Deci problema sta in felul urmator:
Vecinu sta la nr.6 iar eu stau la nr8.
Vecinu are iesirea in strada iar eu am iesirea prin curte mentionez faptul ca eu stau in spatele nr6.
Pe timpuri nr6 avea o curticica in spatele casei lor iar cu timpul pe acaea bucutica de curte au constuit o casa de care sa legat de cea veche iar curticica lor nu mai este.
Acum ne certam pe cealalta bucatica de curte care a mai ramas pentru ca eu spun ca ei canstuindusi casa nu mai au nici un drept acolo iar ei spun ca acela este un drum de servitute cu toate ca eu platesc la primarie impozit pe curtea respectiva.(Mentionez ca,casele de pe aceasta intrare sint cu legea 112)
Acolo este o poarta si defat asta e oful lor ca nu le dau voie sa isi bage masina in curte,nu mai spun ca s-au apropiat cu construcia noua foarte mult de casa mea,
La nr 8 locuiesc 2 familii una la etj 1 adica eu si calalta la etj.2 la parter este un depozit.lipit de casa mare este o alta casuta mica lipita care este intrarea in scara si vecinu de la nr 6 cu tot cu polistiren a intrat si pe stasina mea de la la intrarea in scara.
Va rog frumos ajutatima si pe mine cu un raspuns.
Multumesc anticipat de raspuns.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
eurobogdanila, utilizator
Cel mai recent răspuns: eurobogdanila , utilizator 07:42, 21 Mai 2011
Platiti impozit pt. proprietate sau chirie pt. contract pe acea curte? Cand ati cumparat pe legea 112 curtea cui i-a revenit? Nr. 6 are iesirea din imobil in strada sau tot prin acea curte?
lazu a scris:

Platiti impozit pt. proprietate sau chirie pt. contract pe acea curte? Cand ati cumparat pe legea 112 curtea cui i-a revenit?

Imobilele vandute cu legea 112 nu includ si terenul, acela ramane al statului. De altfel, initiatorul topicului a spus clar ca plateste chirie pentru curte.

eurobogdanila a scris:

Pe timpuri nr6 avea o curticica in spatele casei lor iar cu timpul pe acaea bucutica de curte au constuit o casa de care sa legat de cea veche iar curticica lor nu mai este.(...)Mentionez ca,casele de pe aceasta intrare sint cu legea 112

Avand in vedere cele spuse mai sus rezulta ca vecinii de la numarul 6 si-au construit ilegal "casa noua" pe bucatica de curte din spate, ei nu puteau obtine autorizatie de constructie pe un teren care nu este in proprietatea lor si pe care plateste altul chirie. Nu imi este foarte clar care este conflictul dvs cu vecinul de la nr 6 dar daca insista sa-si parcheze masina in curte si va deranjeaza acest aspect puteti sa aduceti in discutie o reclamatie la primarie si la inspectoratul de stat in constructii si vor realiza brusc ca masina lor sta foarte bine si in strada.
Buna Ziua
In primul rand multumesc pentru promptitudine iar in al doilea rand da platesc chirie iar in al treilea rand nr 6 nu are iesire prin aceasta curte si mai nou am fost reclamat la AFI.ca nu il las in curte si asa am aflat ca fosta curticica pe care si-a ridicat constructia a concesionat terenul.
Multumesc mult de raspuns
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
eurobogdanila, utilizator
Daca pe contractul de inchiriere a curtii sunt trecuti doar proprietarii de la nr.8 , cel de la nr.6 nu are ce cauta in curtea dvs. Va tulbura folosinta. Daca accesul la casa lui nu se face prin curtea dvs. nu vad ce calitate are sa reclame ceva.Dreptul de servitute pe care l-ar putea cere ar fi daca nu ar putea avea acces la casa decat prin acea curte.
Buna Ziua
Inainte de asi construi casa avea si el parte de curte dar construindusi casa acea curte a disparut cu toate ca in actele cadastrale pe schema inca apare curte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie temporara pe teren in indiviziune lovely_black_mamba lovely_black_mamba Buna, Am cumparat un apartament intr-o casa veche (casa nationalizata) si unul dintre proprietari este de fapt Consiliul Local. La un moment dat locuinta a ... (vezi toată discuția)
Gard plasat pe aleea de servitute a curtii comune a primariei Radu Lupascu Radu Lupascu Problema se prezinta in felul urmator : Este vorba despre o curte comuna ce deserveste 2 locatari,terenul fiind aflat in proprietatea primariei. Eu ca de ... (vezi toată discuția)
Curte stapanita in indiviziune ContSters20068 ContSters20068 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o casa intr-o curte comuna cu alti 2 proprietari.Curtea o stapanim toti 3 in indiviziune. Ca sa ies din curte nu am alta ... (vezi toată discuția)