avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curte stapanita in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curte stapanita in indiviziune

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o casa intr-o curte comuna cu alti 2 proprietari.Curtea o stapanim toti 3 in indiviziune. Ca sa ies din curte nu am alta posibilitate de acces la strada dacat sa trec prin fata primei case.Curtea este lunga iar casele sunt insiruite. Proprietarul ma ameninta ca va iesi din indiviziune si fara acordul meu si ca sa ies imi va cere o chirie de 1000 euro pentru ca trec prin curtea lui.Mentionez ca pe terenul ocupat de locuinta lui ca si cel al curtii are drept de folosinta nu de proprietate.Intrebarea este: fara acordul meu poate sa-si inchida curtea si daca da ii va da legea dreptul sa-mi predinda acea chirie?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2006
ContSters20068, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20068 , utilizator 16:31, 3 Octombrie 2006
...daca nu sunteti proprietari pe teren nu aveti asupra ce sa iesiti din indiviziune...aveti un drept de folosinta asupra unei cote de teren aferente constructiei...asta da...dar in nici un caz ceilalti nu va pot obliga la plata chiriei...chiar daca ati fi fost p[roprietari, in momentul iesirii din indiviziune pe cale amiabila sau prin instanta partile sau judecatorul avind la baza o schita tehnica ar fi creat uin drept de servitute in favoarea imobilului din spate...
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)
Proprietate obtinuta abuziv dupa '90 ICHIM ICHIM As dori sa aflu daca o proprietate [supraf. de pamint] ,care a fost obtinuta in baza legii 18 ,cu doi martori mincinosi, abuziv,Arhivele nationale reprez. ... (vezi toată discuția)
Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)