avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca am lucrat 23 ani in Romania, pentru care am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca am lucrat 23 ani in Romania, pentru care am pensie si am ...

Daca am lucrat 23 ani in Romania, pentru care am pensie si am lucrat apoi si 13 ani in Spania cu forme legale, mi se poate recalcula pensia in Romania la vechimea totala cumulata de 36 ani ? (varsta actuala e de65 ani)
Cel mai recent răspuns: niculina55 , utilizator 13:22, 13 Iunie 2021
Depuneti actele pentru recalculare.
Pentru vechimea din Spania veti primi pensie de la statul Spaniol.
Nu e suficienta,mi au zis. As vrea s-o recalculez cumulat in Romania,daca se poate?
[ link extern ]
Condiţii de acordare a pensiei:
-cererea de pensie, insoţită de documentele doveditoare, se depun la instituţia de asigurări sociale de domiciliu; aceasta va transmite în celălalt stat documentele necesare în vederea stabilirii drepturilor de pensie ;
-comunicare între institutii se face prin intermediul formularelor de legătură;
-la stabilirea drepturilor de pensie se au în vedere perioadele de asigurare realizate în ambele state iar drepturile se acordă proporţional cu perioada realizată în fiecare stat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrea sa recuperez vechimea de 5 ani israel Croitoru Radu Croitoru Radu Cum sa recuperez ani de vechime de Israel sunt Croitoru Radu (vezi toată discuția)
Pensie din israel pentru cetateni romani? NicolaeFi NicolaeFi Buna ziua, imi puteti spune va rog daca mama are dreptul la pensie din Israel? Ea este nascuta in 1945. A lucrat in Romania 26.5 ani, dupa care s-a lasat de ... (vezi toată discuția)
Pensie din israel clarificare clarificare Buna ziua, Ma puteti indruma va rog pentru a sti carei institutii trebuie sa ma adresez in privinta acordarea pensiilor aferente perioadei lucrate in Israel? ... (vezi toată discuția)