avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am urmatoarea situatie de fapt: angajatorul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am urmatoarea situatie de fapt: angajatorul doreste ...

Buna ziua! Am urmatoarea situatie de fapt: angajatorul doreste sa fac adresa catre o Casa Judeteana de Pensii si sa ma interesez daca un anumit salariat are calitatea de pensionar in sistemul public de pensii. Mentionez ca salariatul (barbat), nu intruneste conditiile de pensie limita de varsta, nu a solicitat angajatorului intocmirea dosarului de pensionare, nu a solicitat niciun fel de adeverinte, dar lucrand anterior in grupa de m-ca superioara ( mentiune in carnetul de m-ca), ar putea, la cerere, sa iasa la pensie cu reducerea varstei. Tinand cont de GDPR si de legislatia actuala care inca le permite salariatilor din companiile de stat, sa cumuleze pensia cu salariul, am dreptul legal sa ma interesez de situatia lui personala ? In baza raspunsului Casei de Pensii ( daca e pensionar), pot inceta CIM in temeiul 56(1) lit.c? Daca da, in situatia lui sunt inca 100 de salariati (toti cu grupe de m-ca mentionate in carnetele de munca). Faptul ca se doreste a afla doar despre situatia lui, nu poate fi interpretat ca o incalcare a egalitatii de sanse si tratament (discriminare)?
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca nu am incetat cim-ul unei persoane care indeplinea conditiile pentru a iesi la pensie? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Unul dintre administratori este femeie si ar fi trebuit sa iasa la pensie la limita de varsta in mai 2011. Este nascuta in aprilie 1952 si are o ... (vezi toată discuția)
Art 56 codul muncii boarcornel boarcornel Am iesit la pensie limita de varsta la 64ani cu reducerea varstei de pensionare grupa munca si cand a venit decizia de pensie contractul meu de munca a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa de munca MariaPop24 MariaPop24 Buna ziua, m-am angajat de curand la o societate care a preluat arhivele unei vechi intreprinderi de plante si cereale. Desi nu mi s-a specificat la ... (vezi toată discuția)