avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am grija de mama, bolnava fiind ( dementa mixta, fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am grija de mama, bolnava fiind ( dementa mixta, fara s-o am ...

Am grija de mama, bolnava fiind ( dementa mixta, fara s-o am sub tutela) si m-am trezit la un moment dat ca o ruda (sora a ei) incearca s-o convinga sa se mute la ea. La momentul respectiv mama avea un tratament gresit, care o facea sa para foarte vulnerabila d.p.d.v psihologic. Si din pacate am mai surprins o convorbire in care aceasta sora incerca s-o convinga pe mama ca din cauza mea s-a imbolnavit. Mentionez ca am un doctorat in aparatura medicala, ca am cu ce sa-mi intretin mama, nu am facut demersuri ca sa iau bani de la stat pentru ajutor si ma straduiesc s-o tin in viata cu cele mai noi tehnologii in domeniu. Este o boala degenerativa. ...De asemeni persuasiunea la care a supus-o pe mama (exclusiv prin telefon) a afectat-o substantial. A ajuns sa ma intrebe daca vreau sa-i fac rau! Problema este ca nu stiu ce sa fac ca sa opresc aceasta situatie. Nu am dovezi si nu o pot expune pe mama unui scandal. De asemeni sunt alarmat pt ca exista deja cazuri in care rudele s-au certat pe cel bolnav, in special din motive materiale.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:26, 13 Iunie 2021
incercati sa aveti o discutie cu matusa sa isi bage mintile in cap.
mai degraba incercati sa monitorizati relatia decat sa o puneti pe mama sub interdictie ca sa fie tarata pe la iml pt expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Despagubire casa retrocedata ContSters280091 ContSters280091 Parintii mei au fost cumparatori de buna credinta a unui apt. in zona Unirii. In 2007 au fost dati in judecata pt revendicare.Intre timp mama a murit si tata ... (vezi toată discuția)
Instituirea tutelei asupra mamei bolnave ContSters61389 ContSters61389 Mama este grav bolnava de dementa mixta si intentionez sa deschid actiune pentru tutela.Vreau sa stiu daca dupa instituirea tutelei pot sa o internez intr-un ... (vezi toată discuția)