avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Pot da in judecata angajatorul pentru că ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Pot da in judecata angajatorul pentru că nu îmi ...

Buna ziua. Pot da in judecata angajatorul pentru că nu îmi asigura condiții decente de munca și protecție contra temperaturilor extreme și radiațiilor UV foarte ridicate vara și implicit foarte periculoase pentru sănătate?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:25, 13 Iunie 2021
Puteti actiona in judecata, dar puteti depune si sesizare la instituțiile cu drept de control in acest domeniu.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Sunt obligatorii respectarea prevederilor OUG nr. 99/ 2000 care se refera la conditii atmosferice periculoase.
Pentru temperaturi extreme la locul de munca/ postul de lucru sunt aplicabile Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca aprobate prin HG nr.1091/ 2006 anexa 1
7. Temperatura in incaperi
7.1. In timpul programului de lucru, temperatura din incaperile ce cuprind posturi de lucru trebuie sa fie adecvata organismului uman, tinandu-se seama de metodele de lucru utilizate si de cerintele fizice impuse lucratorilor.
7.2. Temperatura in camerele de odihna, in incaperile pentru personalul de serviciu permanent,
in grupurile sanitare, in cantine si in incaperile pentru acordarea primului ajutor trebuie sa
corespunda destinatiei specifice a acestor incaperi.
Angajatorul are obligatia de a realiza o evaluarea riscurilor profesionale la toate locurile de munca pentru respectarea prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 12 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să realizeze şi să fie în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice;
b)să decidă asupra măsurilor de protecţie care trebuie luate şi după caz, asupra echipamentului de protecţie care trebuie utilizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Într-o hală de producție (confecții metalice), care sunt ... Eugen Ioan Blaga Eugen Ioan Blaga Într-o hală de producție (confecții metalice), care sunt normele pentru temperatura ambientală? (vezi toată discuția)
Care sunt temperaturile din birouri pe timp de iarna si pe timp de vara ? oanaportar oanaportar A inceput iarna..... In birouri este frig .... Toti salariatii am cerut domnului director sa dea drumul la incalzirea termica cu centrala pe gaz. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt angajata in mall la o insuliță. aerul condiționat ... Maria Vade Maria Vade Buna ziua! Sunt angajata in mall la o insuliță. Aerul condiționat face probleme așa de mari in mall încât eu și alți colegi ai mei suntem tot timpul ... (vezi toată discuția)