avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... retragere depozit asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

retragere depozit asigurare de viata

Buna ziua,

As dori sa va prezint situatia tatalui meu care plateste o suma / trimestru pentru o pensie viagera in valoare de aprox. 100 - 150 RON.

Tatal meu a incheiat un contract cu Societatea de Asigurari Interamerican Romania (in prezent este denumita SC EUREKO ASIGURARI SA) in aprilie 2002, an in care a inceput si depozitarea banilor. Tipul contractului este: "rezerva ta" - asigurare de viata.

Acum doreste sa isi retraga banii depusi, chiar daca 'iese in pierdere'. Durata contractului este de 20 de ani, asadar ultima plata ar trebui sa fie efectuata in 2022.

Conform calculelor facute de tatal meu, suma totala depusa pana acum este de aprox. 4000 RON (40,000,000 lei vechi). Din cate inteleg de la tata, in urma discutiei lui cu un reprezentant Eureko, a aflat ca, daca s-ar retrage acum, ar beneficia doar de jumatate din suma depusa.
Apelam la dvs. pentru a afla drepturile tatalui meu, conform legilor in vigoare. Cand voi merge cu el la Eureko pentru a cere retragerea banilor, vreau sa cerem ce ni se cuvine, sa solicit, nu sa intreb (orice intrebare as adresa catre ei, raspunsul categoric nu va fi in favoarea noastra).

Va multumim din suflet si speram ca ne puteti ajuta cu un raspuns / sugestie /sfat / lege pe care sa o caut si din care sa aflu mai multe informatii.


Cu stima,

Adriana
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:57, 7 Ianuarie 2010
Drepturile tatalui dvs. le veti regasi in clauzele contractului de asigurare, astfel incat e bine mai intai , sa le studiati pe acestea. In mod firesc, ar trebui sa fie explicat si modul de calcul al sumei de rascumparare acordate asiguratului, in cazul in care acesta, din varii motive, nu mai poate continua plata primelor de asigurare pana la expirarea politei.
Insa, ca o regula generala, toate asigurarile rascumparate au sume mai mici decat cele depuse de asigurat, fiind diferit doar procentajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea la eureko Zeinur Zeinur Buna seara . Am incheiat acum mai bine de 2 ani un contract de \\"Asigurare cu acumulare de capital pentru copii\\" mai exact cum ii zic cei de la Eureko ... (vezi toată discuția)
Recuperare rate asigurare de viata ContSters289635 ContSters289635 Acum 4 ani am facut o asigurare pe viata,la sugestia unei prietene. La incheierea politei am achitat suma de 1000 ron, Dupa 3 luni, am ramas fara ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita de asigurare de studii debut 18 ela76 ela76 In oct.2008 am facut o polita de asigurare de studii Debut 18 pentru baietelul meu care avea atunci 2 ani si ceva, urmand ca la 18 ani sa primeasca suma de ... (vezi toată discuția)