avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.As avea nevoie de un sfat și o îndrumare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.As avea nevoie de un sfat și o îndrumare va rog.Am ...

Buna ziua.As avea nevoie de un sfat și o îndrumare va rog.Am avut un proces pt mărirea pensiei de întreținere.A fost stabilită suma,avocatul fostului soț,a fost de acord,iar după o lună s-a făcut apel.Vrea să plătească jumătate din suma stabilită.Ok,sunt de acord,pt că m-am saturat de bani dați la avocat și timp pierdut prin Tribunal. Întrebarile mele sunt următoarele:Ma pot prezenta fara avocat?(nu îmi mai permit să plătesc unul) iar a doua întrebare ar fi:Fosta mea avocata,a primit plicul cu apelul pe data de 28 mai,iar mie mi l-a înmânat pe 11 iunie.Scrie că trebuie sa fac întâmpinare in termen de 15 zile.Aceasta întâmpinare trebuie neapărat făcută,daca eu sunt de acord cu cererea fostului soț?Cum trebuie sa procedez?Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:17, 14 Iunie 2021
nu e cazul sa fiti de acord cu cererea.
dati ceva detalii, cat s-a stabilit suma raportt la venitul sau? va puteti ghida dupa motivarea hotararii de la fond ca sa cereti respingerea apelului.
Fostul soț,lucrează în Italia.Are un venit de circa 1500 de euro.I s-au stabilit 470 € lunar de platit pensia de întreținere pt 2 copii.Un an mi-a luat sa demonstrez că lucrează cu contract de munca,pt că el spunea că nu lucrează.In fine...într-un final am reușit.Acum a prezentat ca dovada contractul de chirie și facturile.Locuieste cu alte persoane in casa,dar cele menționate mai sus,sunt pe numele lui,iar eu nu pot demonstra că de fapt el nu plătește totul singur.Cererea lui a fost să plătească 200 de euro lunar.As fi de acord,pt că mă tot chinui de 3 ani să îl fac să plătească,dar trimite când vrea și cat vrea.Doar că nu știu unde trebuie sa merg și cum sa fac.Va rog,daca se poate sa mă ajutați cu o îndrumare.Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu credca atunci cand s-a stabilit suma asta, a adus acele dovezi ca plateste mult . Chiar si singur sa stea, daca nu isi permite acele cheltuieli sa isi ia chirie mai mica, nu sa taie din pensia copiilor.
Nu mai aveti decat un pas, macar sa stiti ca ati mers pana la capat.
nu aveti nicio garantie ca daca sunteti de acord cu pensia, o va plati.
Bună ziua!

Aveti posibilitatea să solicitați respingerea apelului și să învederați instanței chestiunile pe care le expuneti mai sus, urmând a se pronunța instanța de apel pe baza probelor depuse în apel și cele existente de la fond. Dacă totusi sunteti de acord cu cei 200 de euro, puteți să încheiați cu tatăl o tranzacție în formă scrisă pe care ulterior să o depuneți la instanță. Potrivit art. 462 din Codul de procedură civilă, ”Părțile pot solicita instanței legal învestite cu soluționarea unei căi de atac să ia act de înțelegerea lor cu privire la soluționarea litigiului.”
Bună ziua!Mulțumesc frumos pt răspunsuri!Nu dorește nici să încheiem o soluționare.I-am propus deja,dar m-a refuzat.Vrea din tot dinadinsul să mă facă să cheltui bani cu avocații.Tocmai de aceea,vroiam sa știu...daca nu fac întâmpinarea,as putea avea probleme?Oricum cele 15 zile,au trecut...cum am spus mai sus,fosta mea avocata mi-a dat actele in a 14 a zi,de la primire.Mă iertați,dar nu știu cum pot proceda,fara a primi vreo sancțiune.Tot ce vreau e sa se încheie cat mai repede,daca ar fi posibil,de la prima înfățișare,chiar daca înseamnă să iasă tot cum vrea el
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2021
Angelicastan, utilizator

Alte discuții în legătură

Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor 2011 alexia22 alexia22 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la problema mea. am deschis proces pt majorare pensie intretinere impotriva fostului ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa divort,se poate contesta o hotarare jud? anamiclea anamiclea buna tuturor, intrebarea mea este legata d faptul ca sunt in spania de 12ani;am obtinut actele legale cu numele obtinut prin casatorie in ro,inainte de ... (vezi toată discuția)