avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Modificare alee pietonala ilegal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Modificare alee pietonala ilegal

Locuiesc de 54 de ani pe o alee din Constanta .......aceasta alee de un an de zile a fost transformata in strada de circulatie in ambele sensuri ,fara semne de limitare a vitezei,fara avertizare pt peitoni si copii...ea masurand doar 2,7 metri latime.....aceasta aleea a fost una pietonala ,cu copaci,cu iarba ,bancute...etc...prin anii 80 cand au inceput sa se inmulteasca autovehiculele s a facut un mic compromis ,in sensul ca s a luat un pic de spatiu din gradina blocului vecin si s a facut o parcare...neafectandu.ne pe noi locatarii si pietonii.....acum,la sugestia cuiva din bloc s au eliminat niste scari ce existau la diferenta de nivel si s a nivelat terenul....acum se pune problema....noi locatarii iesind din bloc o facem exact in calea masinilor,neavand trotuar si nici limite de viteza...eu stiu ca exista candva o legislatie privind regimul aleilor ,protectia pietonilor.....intrebarea mea' s a procedat legal la schimbarea destinatiei alei si daca s a respectat macar o norma in vigoare(desi nu cred)?

Alte discuții în legătură

Este ilegal să ridici cuiva ștergătorul de parbriz în semn de atenționare? alin p. alin p. Pe aleea de langa bloc e un trotuar ingust de putin peste un metru. Desi nu au nevoie, unii simt neaparat nevoia sa parcheze partial pe trotuar, nu langa ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de acces vizitator_buc vizitator_buc Buna ziua, este pentru prima oara cand foloesc acest forum...daca ar putea cineva sa ma lamureasca in cateva cuvinte despre autorizatia de constructii a unei ... (vezi toată discuția)
Schimbare limita de viteza pe strada secundara j_add j_add Buna ziua! Locuiesc pe o strada secundara, intr-o comuna si vreau sa stiu ce demersuri trebuiesc facute, ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a schimba ... (vezi toată discuția)