avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Scrisoare medicala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Scrisoare medicala

Buna ziua, in cazul în care un angajat se prezintă cu o scrisoare medicala data de medicul specialist cu privire la recomandarea de schimbare a unui EIP (din pantalon lung in pantalon scurt), cine si in ce baza legala ar trebui sa dispună aceasta schimbare? Trebuie ca aceasta schimbare sa fie implementatata direct de SIPP?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: dorintabirta , utilizator 20:02, 15 Iunie 2021
Angajatorul aproba Lista interna de EIP pe locuri de munca, avand in vedere prevederile HG nr. 1048/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare Cerinte minime de securitate si sanatate pentru acordare lucratorilor a EIP, tinand cont de riscurile profesionale existente si evaluate la locurile de munca.
Este obligatoriu sa fie mentionat sortimentul respectiv de EIP in HG si riscurile existente sa permita utilizarea de pantaloni scurti. Medicul specialist de medicina muncii trebuie sa fie de acord cu modificarea.
Implementarea se poate face numai cu aprobarea angajatorului pe Lista interna de EIP modificata.
Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! din punct de vedere legal, care este echipamentul ... pro_juss2021 pro_juss2021 Buna ziua ! Din punct de vedere legal, care este echipamentul individual de protectie ce trebuie purtat in mod obligatoriu de un electrician la efectuarea unor ... (vezi toată discuția)
Acordare echipament de protectie dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Legislația SSM stipulează undeva concret obligativitatea prin care angajatul trebuie să semneze personal Fișa de evidență a materialelor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu următoarea informatie: este ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu următoarea informatie: este obligatorie folosirea castii de protecție și a vestei reflectorizante în șantierele de ... (vezi toată discuția)