avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificatul de mostenitor este unul si acelasi cu cel ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificatul de mostenitor este unul si acelasi cu cel de proprietate? ...

Certificatul de mostenitor este unul si acelasi cu cel de proprietate? Am facut succesiunea dupa ambii parinti si notarul mi-a eliberat certificat de mostenitor.Eu vreau sa vand terenul,o pot face cu acel cerificat,daca nu,cui trebuie sa ma adresez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: leu12 , utilizator 08:33, 16 Iunie 2021
Art. 1133 Cod Civil
Efecte
(1) Certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.
[...]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti vinde cu certificatul de mostenitor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteți vinde. Ca să puteți vinde trebuie să aveți carte funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare în posesie casă BoangherMihaela BoangherMihaela Bună ziua ! În urma decesului ambilor părinți am dezbătut succesiunile în instanță şi astfel m.am ales cu casa , terenul aferent casei . Întrebare - ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren doar cu actul de succesiune sorinebi sorinebi Buna ziua, am un teren , mostenit in urma decesului ambilor parinti. Terenul a fost dobandit de ei,cu inscrisuri sub semnatura privata in 1953.Eu , impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marytopi marytopi buna ,care sunt actele necesare pentru aobtine titlul de proprietate pe casa si gradina parinteasca?parintii decedati si suntem doi frati,multumesc (vezi toată discuția)