avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

buna ,care sunt actele necesare pentru aobtine titlul de proprietate pe casa si gradina parinteasca?parintii decedati si suntem doi frati,multumesc
Cel mai recent răspuns: marytopi , utilizator 12:22, 10 Mai 2017
trebuie sa dezbateti mostenirea. Certificatul de mostenitor va fi titlul dumneavoastra de proprietate
Conf.art.1133(1)"Certificatul de mostenitor face dovada calitatii de mostenitor ,legalmsau testamentar,precum si dovada dreptului de proprietate al mostenitorilor acceptanti asupra bunurilor din masa succesorala,in cota care se cuvine fiecaruia."Dezbateti succesiunea si obtineti certificatul de mostenitor, acesta va fi titlul dvs. de proprietate conf.art.1133 NCC.
avand in vedere ca nu exista acte pe proprietate am inceput demersurile pentru a intabula proprietatea,am angajat un inginer pentru a se ocupa de demersurile necesare dar mi se pare ca nu inainteaza deloc,am procedat corect?mi s-a spus ca nu se poate dezbate succesiunea daca nu avem totul intabulat, rog sa ma lamureasca cineva,multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat mostenitor cudrencocarmen cudrencocarmen daca un certificat de mostenitor din anul 1953 poate fi considerat titlu de proprietate in anul 2009 si sa il folosesti pentru succesiunea. V-as ruga mult ... (vezi toată discuția)
Intabulare Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Se poate face cadastru și intabulare doar pe baza certificatului de mostenitor? (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare proprietate imobiliara enacheflorinconstantin enacheflorinconstantin Certificatul de mostenitor este un document prin care se atesta calitatea de proprietar ? Daca imobilul in cauza nu are cadastrul facut, care este calea legala ... (vezi toată discuția)