avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare-cumparare proprietate imobiliara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare-cumparare proprietate imobiliara

Certificatul de mostenitor este un document prin care se atesta calitatea de proprietar ? Daca imobilul in cauza nu are cadastrul facut, care este calea legala pentru vanzarea-cumpararea acestuia ? Care sunt taxele si impozitele de plata atat de catre vanzator cat si de cumparator ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 8 Octombrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul de mostenitor e titlul dvs de proprietate. Va trebui sa ii faceti cadastru si apoi sa il intabulati.
Cumparatorul plateste taxele notariale, vanzatorul impozitul.


Art. 1133

Efecte

(1) Certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si acte Beneficiarul Beneficiarul Eu si cu fratii am mostenit fiecare cate o cota parte dintr-o proprietate dupa ce a facut succesiunea iar acuma eu as vrea sa cumpar partile celorlalti si sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Se poate face cadastru și intabulare doar pe baza certificatului de mostenitor? (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marytopi marytopi buna ,care sunt actele necesare pentru aobtine titlul de proprietate pe casa si gradina parinteasca?parintii decedati si suntem doi frati,multumesc (vezi toată discuția)