avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal ...

Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal meu vitreg are tot 1/2. Ce cai sunt de a putea vinde partea mea din teren? Sunt obligat sa ii cer acordul tatalui vitreg? Alte cai nu sunt? Multumesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți un cumpărător pentru cota de 1/2, vindeți-o. Putețí să vindeți ceea ce aveți. Nu trebuie să întrebați pe nimeni.
E vorba de un teren intravilan...cu casa pe el. E un teren dreptunghiular, inconjurat de terenuri vecine, cu o singura iesire ingusta la strada. Deci nu pot sa il vand, deoarece cin cumpara doar partea mea? Fara sa aiba iesire la strada? Ideal ar fi, sa il vindem amandoi, si sa impartim valoarea. Dar daca tatal vitreg nu vrea?
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
Aquavia32, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hmm. Știu. Că nu degeaba am început cu „dacă”...

Și apoi, la ce anume vă gândiți când spuneți „partea mea”? Ați lotizat/dezmembrat și ați împărțit acest teren? (ați încheiat un act de partaj?)
Dacă da, atunci mă puteți convinge că partea dvs. ține „de aci și până dincolo”. (conform actului de partaj).
Dacă nu, atunci eu vă spun că partea dvs. (cota ideală, abstractă de 1/2 din dreptul de proprietate) este și sub trandafirul de lângă poartă și sub buruiana din spatele curții. (dreptul dvs. se întâlnește cu dreptul celuilalt coproprietar pe fiecare particulă subatomică din bun).

Ori găsiți mijloace de convingere, ori promovați o acțiune de partaj.
Inteleg. Ramane sa ne intelegem atunci.
Multumesc frumos pentru explicatie pe intelesul tuturor. Mi-a placut! Numai bine!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va intelegeti, va trebui sa il actionati in judecata pentru a cere iesirea din indiviziune, cereti sa i se atribuie și sa va dea sulta sau daca nu il vrea, sa il vindeti.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Pot vinde partea mea de mostenire?? julius.jr julius.jr Sintem 4 frati ce au acceptat mostenirea. Am gasit cumparator pt partea mea dar notar a zis sa vina si cei 3 sa dea o semnatura ca sint de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)