Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal meu vitreg are tot 1/2. Ce cai sunt de a putea vinde partea mea din teren? Sunt obligat sa ii cer acordul tatalui vitreg? Alte cai nu sunt? Multumesc.
E vorba de un teren intravilan...cu casa pe el. E un teren dreptunghiular, inconjurat de terenuri vecine, cu o singura iesire ingusta la strada. Deci nu pot sa il vand, deoarece cin cumpara doar partea mea? Fara sa aiba iesire la strada? Ideal ar fi, sa il vindem amandoi, si sa impartim valoarea. Dar daca tatal vitreg nu vrea?
romascanu
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Hmm. Știu. Că nu degeaba am început cu „dacă”...
Și apoi, la ce anume vă gândiți când spuneți „partea mea”? Ați lotizat/dezmembrat și ați împărțit acest teren? (ați încheiat un act de partaj?)
Dacă da, atunci mă puteți convinge că partea dvs. ține „de aci și până dincolo”. (conform actului de partaj).
Dacă nu, atunci eu vă spun că partea dvs. (cota ideală, abstractă de 1/2 din dreptul de proprietate) este și sub trandafirul de lângă poartă și sub buruiana din spatele curții. (dreptul dvs. se întâlnește cu dreptul celuilalt coproprietar pe fiecare particulă subatomică din bun).
Ori găsiți mijloace de convingere, ori promovați o acțiune de partaj.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu va intelegeti, va trebui sa il actionati in judecata pentru a cere iesirea din indiviziune, cereti sa i se atribuie și sa va dea sulta sau daca nu il vrea, sa il vindeti.