Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal meu vitreg are tot 1/2. Ce cai sunt de a putea vinde partea mea din teren? Sunt obligat sa ii cer acordul tatalui vitreg? Alte cai nu sunt? Multumesc.
Buna, situatia este in felul urmator. Terenul intravilan este invecinat de alte terenuri. Are forma de dreptunghi iar calea de acces este la capatul dreptunghiului. Daca apelez la instanta, exista posibilitatea ca cei din instanta sa i-a o decizie, astfel incat cota parte ce imi revine, sa fie fara cale de acces? Sau de obicei cum functioneaza acest lucru? Din acest motiv este grea aceasta situatie, deoarece nu prea gasesc un cumparator pentru cota parte...fara o cale de acces.
Multumesc pentru raspuns.
daca nu se poate imparti de-a lungul ca fiecare sa aiba cale de acces, cel din spate va primi la cerere si drept de servitute, adica sa iasa de la al lui spre calea de acces traversand terenul celuilalt.
Buna. As dori sa intreb, daca pe acest teren intravilan, se afla si o constructie (casa de vacanta), dar nu se afla inregistrat si nu apare in CF, cum se face cadastrul si intabularea? Respectiv, neavand experienta in domeniu, la cine pot apela pentru a face cadastrul si intabularea, ca apoi a putea vinde. Multumesc pentru raspuns.