avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal ...

Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal meu vitreg are tot 1/2. Ce cai sunt de a putea vinde partea mea din teren? Sunt obligat sa ii cer acordul tatalui vitreg? Alte cai nu sunt? Multumesc.
inteleg. multumesc frumos.
Buna, situatia este in felul urmator. Terenul intravilan este invecinat de alte terenuri. Are forma de dreptunghi iar calea de acces este la capatul dreptunghiului. Daca apelez la instanta, exista posibilitatea ca cei din instanta sa i-a o decizie, astfel incat cota parte ce imi revine, sa fie fara cale de acces? Sau de obicei cum functioneaza acest lucru? Din acest motiv este grea aceasta situatie, deoarece nu prea gasesc un cumparator pentru cota parte...fara o cale de acces.
Multumesc pentru raspuns.
daca nu se poate imparti de-a lungul ca fiecare sa aiba cale de acces, cel din spate va primi la cerere si drept de servitute, adica sa iasa de la al lui spre calea de acces traversand terenul celuilalt.
Buna. As dori sa intreb, daca pe acest teren intravilan, se afla si o constructie (casa de vacanta), dar nu se afla inregistrat si nu apare in CF, cum se face cadastrul si intabularea? Respectiv, neavand experienta in domeniu, la cine pot apela pentru a face cadastrul si intabularea, ca apoi a putea vinde. Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Pot vinde partea mea de mostenire?? julius.jr julius.jr Sintem 4 frati ce au acceptat mostenirea. Am gasit cumparator pt partea mea dar notar a zis sa vina si cei 3 sa dea o semnatura ca sint de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)