avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal ...

Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal meu vitreg are tot 1/2. Ce cai sunt de a putea vinde partea mea din teren? Sunt obligat sa ii cer acordul tatalui vitreg? Alte cai nu sunt? Multumesc.
Nu stiam, ca pe cale spre judecata se poate face asa ceva.
multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1)Puteti cere in instanta iesirea din indiviziune (instanta stabileste limitele proprietatii fiecaruia) , apoi puteti vinde, daca situatia va convine
.2) Unul din proprietari poate sa cumpere partea celuilalt, daca va intelegeti
multumesc pentru raspuns.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cota-parte din dreptul de proprietate, odata determinata, poate fi instrainata.

Va trebuie cadastru, respectiv intabulare.

Nu este necesar acordul celuilalt copartas.

Nu este obligatorie sistarea starii de coproprietate, prin indiviziune.

Insa lotul de teren pe care il detineti dumneavoastra nu este determinat.

Potentialul cumparator trebuie sa accepte aceasta situatie, anume starea de coproprietate, precum si faptul ca lotul sau nu este determinat.
(urmand a fi stabilit ce lot ii apartine prin partajare).

Alte discuții în legătură

Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Pot vinde partea mea de mostenire?? julius.jr julius.jr Sintem 4 frati ce au acceptat mostenirea. Am gasit cumparator pt partea mea dar notar a zis sa vina si cei 3 sa dea o semnatura ca sint de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)