avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare carte tehnica bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare carte tehnica bloc nou

Buna ziua, sunt primul presedinte de asociatie dintr-un bloc nou construit. Intrebarea mea este daca pot prelua cartea tehnica incompleta a constructiei inainte de expirarea garantiei sau sa astept pana la expirarea garantiei pentru a avea cartea tehnica completa inainte de receptia finala?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
stanciu.razvan, utilizator
Cel mai recent răspuns: , 16:27, 13 Iunie 2022
in ce sens e incompleta?la momentul asta e completa?....doar ca la expirarea garantiei trebuie sa atasati raportul respectiv
oricum aveti in ea o sectiune specifica privind modificarile sau problemele constatate
"Cartea tehnică se definitivează înainte de recepția finală" si daca nu am toate reparatiile din garantie daca o iau inainte? Cine le completeaza daca ele nu figureaza? Tocmai pentru acest motiv exista dezvol
atori care nu o predau decat dupa receptia finala. Nu prea stiu cum se procedeaza dar citez din NORME DE ÎNTOCMIRE a cărții tehnice a construcției.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
stanciu.razvan, utilizator
cartea tehnica ramane in posesia proprietarului......adica in posesia asociatiei care se ocupa de cladire
asociatia prin delegat poate sa completeze in cartea tehnica problemele aparute impreuna modul de rezolvare

dau un exemplu empiric
1) infiltratii apa subsol
2) se raporteaza in scris la dezvoltator iar acesta la randul lui executantului
3)executantul repara
4) faceti un proces verbal de remediere al problemelor cu descrierea lucrarilor si daca sunt sau nu conforme
5)acestea se noteaza in rubrica dedicata din cartea tehnica,atasandu-se toate documentele din pasii anteriori

se subintelege ca nu se noteaza probleme de genul: bucata faianta lipsa in bucatarie la ap 30 (astfel de probleme le rezolva proprietarul in relatia cu dezvoltatorul)

la sfarsitul perioadei de garantie se face comisie pt receptie finala, din care fac parte executantii,dezvoltatorul,imputernicitii asociatiei si daca sunt probleme de remediat, receptia se supenda si i se impune executantului remedierea problemelor
Unele reparatii in garantie nu au fost facute corect si din acest motiv am vazut lucrurile asa. Dezvoltatorul repara ce vrea cand are chef. Stiam oarecum in ce ma bag dar este f important ce fac acum cu cartea tehnica.
trimiteti cereri catre dezvoltator referitor la probleme si cu rezerva de actionare in instanta(cu nr de intregistrare, confirmari de primire)

totul trebuie in scris si cu dovezi de trimis/primit, daca ajungeti in instanta vorbele nu valoreaza 2 bani

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a imobilului. ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)
Garantie spatii comune bloc/complex tonipieleanu tonipieleanu Buna ziua, Am cumparat un apartament nou cu cota parte din spatii comune aferente si nu stiu ce garantie am pentru spatiile comune, respectiv instalatiile ... (vezi toată discuția)
Expertiza canalizari, cum se procedeaza. dumdum66 dumdum66 Am cumparat un apartament intr-un bloc in care conducerea asociatiei este pusa de catre dezvoltator. Nu avem carte tehnica si problemele cu canalizarea si ... (vezi toată discuția)