avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am inscris ...

Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am inscris la gradinita privata (prin ordonanta presedentiala). Tatal copilului are program de vizita 1 weekend pe luna de vineri pana duminica si jumatate din vacante. Nu este mentionat in sentinta decat "jumatate din vacanta". Fiind gradinita privata, calendarul de la gradinita stipuleaza "vacanta de vara din 9 in 22 august", iar tatal copilului sustine ca vacanta de vara este din 25 iunie pana in 12 septembrie. Care este varianta corecta?
Cel mai recent răspuns: Crissa.M , utilizator 14:30, 18 Iunie 2021
Eu nu am contestat dreptul tatalui, desi mi se pare strigator la cer cat de mult se discuta despre dreptul tatalui si interesul superior al copilului... Dar pana una alta, copilul rateaza gradinita si dreptul lui constitutional de a avea acces la educatie este refuzat sau incalcat prin actiunile tatalui..... Parinte teoretic esti o viata, dar copilul are si alte nevoi dincolo de relatia cu familia si anume nevoia de a socializa, nevoia de colectivitate. Nu stiu de ce parintele este pus deasupra copilului si unde mai este binele superior al copilului
Doamna, am toata empatia pentru dumneavoastra - nu mi-as dori sa trec prin asa ceva, si cu atat mai mult, nu mi-as dori ca copilul meu sa treaca prin asa ceva.
Insa, privind pragmatic problema, dumneavoastra incercati sa il alienati pe copil de tatal lui. Argumentul cu lipsitul de la gradinita nu e intemeiat, pentru ca la gradinita nu exista o programa care sa trebuiasca urmata (adica nu e ca rateaza tabla inmultirii daca lipseste 3 saptamani), mai mult, chiar si la gradinitele private, activitatile din cursul verii se rezuma mai mult la joaca (practic gradinitele private ofera o solutie parintilor care nu pot sa isi ia concediu pentru 3 luni, cat e vacanta de vara)
Eu va sfatuiesc ca, cu exceptia cazului in care il banuiti pe tata de motive meschine (crea sa ia copilul o luna jumate doar ca sa va sicaneze, etc), sa ii facilitati aceasta vacanta. Pana la urma copilul are nevoie de ambii parinti in viata lui, si va ajuta si pe dumneavoastra sa pastratio relatie civilizata cu fostul - va trebui sa mai colaborati cu el cel putin pana la majoratul copilului, adica inca 14 ani.
Exista programa si la gradinita! Dar da, in vacante nu se fac activitati educationale, copiii mai mult se joaca. Personal, nu mi-am dus copilul in vacante la gradinita si nu a ratat nimic. Consider ca vacanta trebuie sa fie vacanta. Atunci cand parintii au posibilitatea, binenteles.
Copilul inca e foarte mic, mai are cel putin 2 ani de gradinita in fatza. E suficient daca merge in cursul anului scolar si atat
Din pacate, copilul pana la varsta de 4 ani (luna viitoare) nu a fost deloc la gradinita pentru ca tatal lui nu si-a dat acordul. In momentul de fata copilul este destul de suparat pentru ca trebuie sa mearga la gradinita deoarece ceilalti copii stiu programul, regulile, cum sa faca anumite activitati iar el nu. Frustrarea este mare, resimte diferentele dintre el si ceilalti copii. Educatoarea mi-a spus ca incearca sa recupereze si cu el, iar pe perioada de vara cand sunt mai putini copii ar putea fi benefica pentru el.
Din nou, eu nu am o problema cu timpul petrecut cu tatal, ci cu faptul ca in loc sa se ia in considerare ce este benefic pentru copil si nevoile lui se ia in considerare nevoia tatalui. Iar reactia tatalui care se considera pe sine mai important decat gradinita mie mi se pare dovada inechivoca de egoism si altele....
A, sa inteleg ca nu exista nicio sansa ca tatal sa duca copilul la gradinita in aceasta perioada? Din pacate e cam tarziu sa mai faceti acum ceva. Saptamana viitoare incepe vacanta si copilul trebuie sa mearga la tata. Eventual negociati cu el ca sa il ia in a doua parte a vacantei, ca sa prinda si vacanta de la gradinita. Nu stiu, ii dati niste weekenduri in plus…

Alte discuții în legătură

Program vizitare tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua In legatura cu programul de vizitare a minorului in timpul vacantelor,de exemplu in acea de vara se considera ca toata perioada (jumatate) ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)