avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... probleme cu transferul functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

probleme cu transferul functionar public

o m ica problema dar destul de importanta pentru mine,pe scurt povestea sint functionar public si conform legii 188 am dreptul la transfer la cerere ,lucru pe care l-am facut am solicitat transferul la alta autoritate publica ,am primit aprobarea de la directorul autoritatii respective si cand am adus cererea de transfer la mine la institutie mi s-a raspuns de catre director ca de acolo se pleaca doar prin demisie adica nu se pune problema transferului,cand i-am solicitat un raspuns oficial mi s-a raspuns (in 30 de zile)asa cum prevede legea desii eu nu am facut petitie sau sesizare dupa ce i-am explicat ce spune legea functionarului mi-a raspuns ca este o chichita legala care ii permite sa nu ia la cunostinta de transfer,deci am nevoie de ajutor in urmatoarele :este posibil asa ceva scrie undeva in lege despre asa ceva?eu nu am gasit;este corect termenul de raspuns:ce solutii am sa combat ceea ce afirma (si sa-l fac pe atotstiutorul meu director care se crede pe plantatie de sclavi)fara judecata (dureaza mult)sper sa primesc sfaturi si solutii
va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:32, 13 Ianuarie 2010
Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul.

Prin urmare, legea prevede posibilitatea transferului la cerere a functionarilor publici.
Termenul de raspuns la o sesizare este de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei (OG nr.27/2002).
in mod normal, pasii pentru realizarea unui transfer la cerere, sunt urmatorii:
- Autorităţile sau instituţiile publice au obligaţia de a asigura publicitatea funcţiilor publice vacante care pot fi ocupate prin transfer la cerere. În situaţia în care doi sau mai mulţi funcţionari publici solicită ocuparea unei funcţii publice vacante prin transfer la cerere, selecţia se face pe bază de interviu.
- Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul.
-În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală. Astfel, autoritatea publica la care se va realiza transferul, va emite o adresa oficiala, prin care va notifica faptul ca v-a fost aprobata cererea de transfer, invitandu-l totodata pe conducatorul autoritatii publice, sa emita actul administrativ de modificare a raportului de serviciu al fct. public , prin transfer, de la autoritatatea X la autoritatea Y.
- Cu adresa de inaintare a actului administrativ, referatul compartimentului de resurse umane, cererea dvs. de transfer si actul administrativ de modificare a raportului de serviciu , conducatorul autoritatii publice la care se realizeaza transferul va emite actul administrativ de numire in functia publica, prin transfer, de la autoritatea X la autoritatea Y.
S-au urmat tot acesti pasi? Pentru ca, in caz contrar...transferul nu este legal realizat. Daca au fost urmati toti acesti pasi, conducatorul autoritatii publice in care va desfasurati activitatea, este obligat sa va dea drumul ( prin emiterea dispozitiei de modificare a raportului de serviciu).:)
va multumesc pentru raspunz ,da au fost urmati toti acei pesi indicati de dumneavoastra dar surpriza domnul direct de la a mea institutie nu doreste sa emita dispozitia de modificare a raportului de lucru prin justificarea aberanta( din punctul meu de vedere) lipsa de personal,in acest caz ce pot face??:((
Actionati-l in judecata!!! Acest domn, incalca prevederile art. 42 din Constitutia Romaniei!!!!
"ARTICOLUL 42
(1) Munca forţată este interzisă.
(2) Nu constituie muncă forţată:
a) activităţile pentru îndeplinirea îndatoririlor militare, precum şi cele desfăşurate, potrivit legii, în locul acestora, din motive religioase sau de conştiinţă;
b) munca unei persoane condamnate, prestată în condiţii normale, în perioada de detenţie sau de libertate condiţionată;
c) prestaţiile impuse în situaţia creată de calamităţi ori de alt pericol, precum şi cele care fac parte din obligaţiile civile normale stabilite de lege. " :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea raportului de serviciu al functionarului public pe perioada suspendarii ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti , daca pe perioada in care, un functionar public de executie are raportul de serviciu suspendat ( exercita o functie de demnitate ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar la cerere Biara Biara buna am si eu o nelamurire , in ce conditii si daca se poate opune conducatorul unitatii de la care functionarul solicita sa fie transferat, acestei cereri? ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public Siramos Siramos Buna ziua! Sunt functionar public si am fost admis prin transfer la cerere la alta institutie publica. Am inteles din lege ca angajatorul poate refuza ... (vezi toată discuția)