avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care sunt procesele ce impun prezenta obligatorie? As ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care sunt procesele ce impun prezenta obligatorie? As dori sa ...

Care sunt procesele ce impun prezenta obligatorie?
As dori sa stiu ce tip de proces necesita prezenta obligatorie, la modul ca daca esti citat si nu te prezinti primesti amenda sau mandat de aducere, etc...
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2021
juventus2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:31, 20 Iunie 2021
Detaliati despre ce proces este vorba si ce calitate aveti in procesul respectiv, pentru un raspuns concret. Daca va intereseaza la modul general, studiati c.p.p.
In caz de necesitate, în orice proces penal se poate aplica amenda și emite mandat de aducere.
Avocatii pot solicita și ei aplicarea de amenzi contra celor care acționează în cadrul procesului penal.

Daca vreti sa folosiți tehnici de apărare sofisticate în cadrul procesului penal se impune sa apelati la avocat pentru asistenta juridică.
Sunt tehnici și tehnici de apărare care difera în funcție de caz și de interesul clientului, tehnici care sunt gândite în detaliu de avocati.


Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
doresc sa dau in judecata pe cineva si vreau ca macar sa am satisfactia ca-l plimb pe la tribunal chiar daca nu voi avea castig de cauza, de aceea intrebam care sunt situatiile cand prezenta partii citate este absolut obligatorie
Nu se va prezenta si nu il aduce nimeni, nu plateste amenda. Poate trimite intampinare si sa ceara sa se judeca in lipsa
Din ce ziceti, pare un proces civil, pt ca daca ar fi penal, nu se pune problema sa il dati in judecata , ci sa faceti plangere penala si doar in urma cercetarilor va fi eventual trimis in judecata.
detaliati despre ce e vb
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
eu cand am contestat o amenda pt tulubarea linistii, un martor a fost adus in mod obligatoriu.
as dori sa fac acelasi lucru cuiva, vreau sa fie adus obligatoriu la tribunal
ce fel de proes ar trebui sa-i intentez?

Alte discuții în legătură

Citatie politie mihail123 mihail123 1.Daca am facut o sesizare la Politie si s-a intocmit un dosar penal pe speta respectiva, este normal sa fiu citat (ca parte vatamata) cu acelasi model de ... (vezi toată discuția)
ce risca martorul care nu se prezinta intr-un dosar penal cand este citat Roman85 Roman85 este obligatorie prezenta martorului intr-un dosar penal la audieri ? daca nu se prezinta poate fi amendat poate fi sanctionat ce spune legea? (vezi toată discuția)
Va rog un ajutor ? ContSters197310 ContSters197310 As dorii o informatie, pentru o neprezentare intr-un proces penal,in calitate de martor,ce s-ar putea intampla,indiferent de motivu neprzentarii? Va multumesc ... (vezi toată discuția)