avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Procedura legala pentru a infiinta un fan club?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Procedura legala pentru a infiinta un fan club?

Noi avem deja un ONG ( o fundatie). In cadrul ei putem infiinta un fan club? Daca da, care este procedura legala? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: fcs23111972 , utilizator 10:24, 7 Iulie 2021
Nu exista nici un cadru legal specific pentru asa ceva, pur si simplu acel "fan club" poate fi considerat un program sau proiect al fundatiei si atunci functioneaza "in cadrul ei" insa chiar daca va avea o conducere si anumita autonomie tot ce poate face este doar cu aprobarea sau prin delegarea de care organele de conducere ale fundatiei. Fiiind fundatie ea prin definitie nu poate avea membri, deci persoanele implicate vor fi salariati, voluntari sau beneficiari ai fundatiei, termenul de "membru al fan club-ului" trebuind utilizat intr-un mod in care sa nu genereze confuzii cu conceptul de membru al unei asociatii in sensul OG 26 / 2000. Daca vrei ca acele persoane sa aiba putere de decizie si / sau sa le percepi cotizatii, ar trebui mai degraba infiintata o asociatie in care ei sa devina membri... forma juridica de fundatie se preteaza pentru organziatii de servicii nu pentru organizatii care prin natura lor vizeaza ideea de membership...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie fan club ElizaBV ElizaBV Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, de ce elemente de legislatie trebuie sa tin cont atunci cand infiintez un fan club? Multumesc! (vezi toată discuția)
Renuntare la calitatea de fondator al unei fundatii. Gimilescu Gimilescu In cazul unei fundatii care are un singur fondator, iar acesta doreste sa renunte la calitatea de fondator, este posibil acest lucru? Daca da, care este ... (vezi toată discuția)
Statatul asociatiei nonprofit Annamariakov Annamariakov Buna ziua! Se poate insera in statutul unei asociatii conditia ca devenirea de membru in aceasta asociatie inseamna ca acel membru devine un mod automatic ... (vezi toată discuția)