avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ilegal sau nu? Daca primaria a omis vreme de zeci de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ilegal sau nu? Daca primaria a omis vreme de zeci de ani sa ...

salut comunitate
Daca primaria a omis vreme de zeci de ani sa le trimita parintilor mei valoare impozitului ce trebuie platit pe un teren arabil, iar acum in 2021 au realizat acest lucru, e normal sa-i puna sa plateasca cu 5 ani din urma? Mentionez ca nu sunt ei proprietarii. Terenul e ramas de la bunici, iar acestia au 6 copii. A ramas pe metoda traditionala la baiatul cel mic, care l-a bagat in asociatie si primea anual 20% productie. Regula cu 5 ani in urma nu se aplica doar la cladiri? E inadmisibil ca primaria sa fie cea care a emis un titlu de proprietate cu ceva ani in urma pe numele bunicilor, iar acum sa zica, ca nu au terenul inregistrat in evidentele lor, dar pe titlul de proprietate de ce e trecut? A pus-o pe mama sa faca o cerere in numele lui tata, ca el este proprietarul de drept al terenului, ca sa poata sa-i impute aceasta taxa. Dar logic, cererea este ilegala, pt ca el mai are 6 frati in viata si nu exista taxa de succesiune pe ceea ce a ramas de la bunici (casa,curte,30 ari de vie si 2 h de teren arabil). In principiu, va sunt recunoscator pt un raspuns legat de legea care le permite sa se intoarca cu 5 ani in urma pe plata taxelor pt un teren arabil. Eu n-am gasit...

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate tobescu tobescu Buna ziua, as avea o noua intrebare, multumesc pentru raspuns : Primaria a eliberat in 2001 un titlu de proprietate al tatalui meu pentru o suprafata de 1 ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate URIAS URIAS Buna ziua, vecinul meu are 6 copii si foarte mult teren agricol in proprietate. Din cei 6 copii, baiatul cel mic a ramas acasa pentru ași ingriji parintii. ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de propietate iongiurca iongiurca Stimate doamne(domni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata ; -am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan ... (vezi toată discuția)