avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua, as avea o noua intrebare, multumesc pentru raspuns : Primaria a eliberat in 2001 un titlu de proprietate al tatalui meu pentru o suprafata de 1 ha0500 teren arabil ori cind am luat de la arhive copiile legalizate de pe rolurile agricole am gasit ca tatal meu a avut teren arabil (35 ari); finete (36 ari); vie (24 ari) alte terenuri din care : curti si constructii (10 ari).
Nu stiu cine a depus dosarul pentru titru de proprietate si nu inteleg de ce in locul suprafetelor de mai sus, am numai teren arabil intr-un loc de orezarie.

Pe terenul de 10 ari (curti si constructii) tatal a avut o moara, o locuinta si grajduri care Primaria le-a vindut proprietarului actual. Mentionez ca aceste terenuri si constructii au fost sechestrate pentru ca tatal nu a putut sa plateasca uiumul cerut de stat.

As vrea sa-mi dati un sfat, cum pot recupera paminturile pe care tatal meu le a avut in realitate adica, arabil, fineata, vie si suprafata curtii si constructiilor.

Va multumesc nespus.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 13:27, 27 Iulie 2008
aici , din cate inteleg, se iveste o problema, tatal dvs. nu a fost deposedat abuziv ci pur si simplu i-a fost confiscata averea, ca neplata a uiumului... e cu totul altceva, nu cunosc suficient cazul, ca sa va zic si ce sanse ati avea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18_1991 si decretul-lege 1990 serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori sa aflu si eu care este regimul juridic al unui teren mostenit succesiv din perioada 1959 pana in prezent. Pentru asta doresc sa aflu interpretarea ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de propietate iongiurca iongiurca Stimate doamne(domni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata ; -am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan ... (vezi toată discuția)
Succesiune Anton68 Anton68 Bună ziua ! Soacra mea,după moartea tatălui său in 1994 a renuntat la casa părintească,cu curte ,sură, in favoarea fratelui său,cea ce este specificat ... (vezi toată discuția)