avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bună ziua ! Soacra mea,după moartea tatălui său in 1994 a renuntat la casa părintească,cu curte ,sură, in favoarea fratelui său,cea ce este specificat in certificatul de mostenire . Terenurile extravilante ( arabile si fîneată ) au fost impărtite verbal cu fratele său. Între timp a murit si fratele, rămînînd mostenitori cei doi copii ai lui.
Anul acesta s-a vîndut un teren si la intocmirea contractului de vînzare-cumpărare in fata notarului, notarul a comunicat că soacra mea nu primeste nici o parte din pretul terenului respectiv,datorită că ulterior a apărut o lege ,care cu succesiunea renuntată in 1994 dezmosteneste si din terenurile arabile. Precizez că după terenurile impărtite verbal cu fratele său , soacra mea plătea impozitele regulat.
Întrebarea mea ar fii : Care este legea respectivă apărut ulterior ,si vă rog un sfat ,cum putem deveni mostenitori legali a terenurilor împărtite verbal ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 13 Iulie 2020
cea ce este specificat in certificatul de mostenire .

Ce mai exact ? daca a renuntat la mostenire, a renuntat la tot ce putea mosteni dupa tata.
(1) Succesibilul care renunţă este considerat că nu a fost niciodată moştenitor.

asta zice legea nou, dar si cea aplicabila la data aia, zicea la fel.

era bine daca la data respectiva, i se explica ce semneaza
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Va rog un sfat: Mama a decedat in 1994, in acelas an fratele meu a deschis succesiunea. El a declarat masa succesorala casa (la tara) cu terenul ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune assarom assarom Familia mea a mostenit un teren in suprafata de 5 ha. pe respectivul teren s-a eliberat un titlu comun de proprietate pentru cei 4 mostenitori. Ulterior s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire marytopi marytopi Buna,dupa decesul tatalui meu am ajuns la intelegere verbala cu fratele meu sa ramin eu cu casa parinteasca si el cu restul bunurilor ramase terenuri si etc.In ... (vezi toată discuția)