Buna,dupa decesul tatalui meu am ajuns la intelegere verbala cu fratele meu sa ramin eu cu casa parinteasca si el cu restul bunurilor ramase terenuri si etc.In fata autoritatilor de la primaria localitatii lucrurile s-au schimbat ,fratele meu avand pretentia sa se imparta totul in doua dar cum? Eu nestiind terenurile deoarece am plecat de mic copil de pe meleagurile natale mie mi-a repartizat tot ce nu era covenabil pentru el si bineinteles la casa parinteasca el a ramascu casa si eu cu restul adica grajdul si ceva cotete.toate astea au fost inregistrate la primarie pe numele noastre pentru plata impozitului .deoarece este o zona defavorizata o parte din bunuri nu au titlu de proprietate asa ca eu am inaintat procedura de masusare a spatiului unde se afla casa parinteasca si de intabulare pe costul meu .intrebarea mea este ...... ce pot sa fac deoarece eu nu sunt multumita cu ce am primit?multumesc.
Eu nu inteleg ce ati cautat la Primarie.
Partajul nu se incheie la Primarie, ci la notar sau pe cale judecatoreasca.
In baza actului notarial sau a sentintei judecatoresti, se trec bunurile in rolul agricol, dupa cum au convenit partile.
Deci practic, v-ati ales cu un rol, fara un act de proprietate la baza.
Daca nu va intelegeti cu fratele, dezbateti succesiunea pe cale judecatoreasca si lasati instanta sa partajeze bunurile si eventual sa stabileasca sulte, daca loturile nu sunt egale ca valoare.
nu exista acte de proprietate pe nimic,am fost la primarie pentru a trece in pozitia fiecaruia ceea ce a ramas de la tatal meu,am inteles ca,pentru a ajunge la notar trebuie sa ai titlu de proprietate pe toate bunurile,ami cer scuze nu cunosclegile si nimeni nu-mi explica cu inteles,multumesc
Acte casa
bassmafya17
Buna ziua,
Am si eu o problema legata de o mostenire si as avea nevoie de niste sfaturi.Am mostenit o proprietate(casa) de la parintii mei,ei decedand cu mai ... (vezi toată discuția)